Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Απαρηγόρητοι οι συγγενείς του 79χρονου νεκρού – «Μόνο τα πόδια του σώθηκαν»

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Απαρηγόρητοι οι συγγενείς του 79χρονου νεκρού – «Μόνο τα πόδια του σώθηκαν»

Στους δύο «ανέβηκε» σήμερα ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου καθώς το πρωί ξεψύχησε ένας 52χρονος εγκαυματίας.

Ο πρώτος που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, ο 79χρονος, νοσηλευόταν για 18 μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα θα έπαιρνε εξιτήριο για να επέστρεφε στο σπίτι του. 

Ο άτυχος 79χρονος ήταν για πολλά χρόνια στέλεχος γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας. Οι συγγενείς του ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο δικός τους άνθρωπος έχασε τη ζωή του με αυτόν τον άδικο τρόπο.

Η σύζυγος του αδελφού του συγκλονισμένη περιγράφει στο newsit.gr:  

«Δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα. Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο άνθρωπος μας ήταν εμβολιασμένος τέσσερις φορές. Επειδή είχε περάσει λευχαιμία και θεωρείται ότι ήταν στις ευπαθείς ομάδες έκανε και την τέταρτη δόση. Κόλλησε όμως κορονοϊό από το οικογενειακό περιβάλλον, καθώς τα εγγόνια του πηγαίνουν στο σχολείο και κατοικούν όλοι μαζί στην ίδια πολυκατοικία. Προσπαθούσαν όλοι μαζί να τον προφυλάξουν, όμως παρόλα αυτά κόλλησε. Όλη η οικογένεια το ξεπέρασε, όμως εκείνος έβγαινε συνέχεια θετικός.

Επειδή ο γιος του που είναι πολιτικός μηχανικός είχε οργανώσει την πτέρυγα της Β´ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου και είχε προσωπικές επαφές με τους γιατρούς εκεί, τον πήραν στην μονάδα για να τον παρακολουθήσουν για να μπορέσει να το ξεπεράσει.

Οι γιατροί εκεί έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσαν, του έδωσαν και το μονοκλωνικό χάπι και τη Δευτέρα του είχαν πει ότι όλα πηγαίνουν καλά, είμαστε αισιόδοξοι και θα το ξεπεράσει και τώρα έγινε αυτό που έγινε».

Για το δυστύχημα, η ίδια είπε: «Δεν υπάρχει κάτι επίσημο για το πως έγινε. Άλλοι λένε για τσιγάρο, άλλοι για κινητό που εξερράγη. Ο κουνιάδος μου ήταν 18 μέρες στο νοσοκομείο, είχε οξυγόνο και εκείνη την ώρα ίσως και να κοιμόταν. Δεν ξέρουμε ακριβώς τις συνθήκες. Είναι ανατριχιαστικό να σας περιγράψω ότι τα εγκαύματα ήταν σε όλο του το κορμί και μόνο τα πόδια του σώθηκαν. Εξαϋλώθηκε ο άνθρωπος. Εγώ φαντάζομαι ότι δεν πρόλαβα καν να αντιδράσει. Όταν πήγε ήταν με πυρετό και δεν έπεφτε με τίποτα, του έκαναν μαγνητική και βρήκαν ότι είχε πνευμονία. Σε αυτό το δωμάτιο τον μετέφεραν την αμέσως προηγούμενη μέρα για να είναι καλύτερα. Ήταν όμως πολύ άδικο το τέλος του. Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος».
Ο αδελφός του 79χρονου αναζητά απαντήσεις για την τραγωδία που έγινε αιτία να χάσει τη ζωή του ο δικός του άνθρωπος και τονίζει στο newsit.gr:

«Δεν μπορώ να το ξεπεράσω όλο αυτό που έγινε. Μιλούσαμε την προηγούμενη μέρα και μου είπε πως ήταν μια χαρά. Ήταν γερός άνθρωπος, είχε προβλήματα υγείας, φυλαγόταν όμως. Δεν μπορούμε ακόμα να το πιστέψουμε».

Αύριο Παρασκευή 8/4 στις 13:00 φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιρετήσουν για πάντα, καθώς η Εξόδιο Ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Λαγκάδα Ιωαννίνων. 

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις