Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέα πύρινα μέτωπα και δύο τραυματίες – Σκληρή μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέα πύρινα μέτωπα και δύο τραυματίες – Σκληρή μάχη με τις φλόγες
goodnet.gr

Επεκτείνει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο! Μετά τον Ορνέ, ο οποίος έχει εκκενωθεί, νέο μέτωπο ξέσπασε και στο χωριό Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου, όπου οι κάτοικοι κλήθηκαν, επίσης, να απομακρυνθούν. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, μία ηλικιωμένη γυναίκα και ένας πυροσβέστης.

Σε διπλό μέτωπο μαίνεται πλέον η μάχη με τη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου. Εκτός από τον Ορνέ, οι φλόγες έφτασαν και στον τουριστικό οικισμό Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Κόρακα. 

Επί τόπου βρίσκονται 38 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα.

Εκτός από τον Ορνέ, δόθηκε εντολή για εκκένωση και του οικισμού στο Κάτω Ροδάκινο.

Στο Κάτω Ροδάκινο η επιχείρηση των δυνάμεων πάει τώρα (19:00) καλά, αν και υπάρχει πολύ ισχυρός άνεμος, η εστία έχει ελεγχθεί και η προσπάθεια εστιάζεται τώρα στον Ορνέ.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω, ενώ ένα αεροπλάνο τύπου Erickson και δύο ελικόπτερα τύπου Mi8, τα οποία ανεφοδιάζονται και πάνε στον Ορνέ.

Δείτε σχετικό tweet:

 

Δείτε και βίντεο του neakriti.gr:

 

Η φωτιά ξεκίνησε από έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση μεταξύ των χωριών Κρύα Βρύση και Ορνέ, παίρνοντας γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Μάλιστα αποφασίστηκε και η εκκένωση του οικισμού του Ορνέ από τους κατοίκους.

Στο μέτωπο της Κρύας Βρύσης και Ορνέ έλαβαν στην αρχή μέρος 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση»!

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, ο οποίος μιλά για μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η φωτιά επεκτείνεται και στο Κάτω Ροδάκινο και στον Άνω Ορνέ», είπε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις