Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη – Επί τόπου σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη – Επί τόπου σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτογραφία GRTimes.gr

Φωτιά ξέσπασε μέσα στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη και ο καπνός ήταν ορατός από αρκετά μακριά, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για πιθανό εμπρησμό.

Στη φωτιά στο Σέιχ Σου επιχείρησαν 10 οχήματα και 25 Πυροσβέστες, σύμφωνα με τον αρχιπύραρχο και διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Κοσμίδη. Ο έγκαιρος εντοπισμός της εστίας και η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, μαζί με την άπνοια που επικρατεί στην ατμόσφαιρα, βοήθησαν ώστε να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.

Μάλιστα, οι Αρχές ήδη ξεκίνησαν έρευνες για πιθανότητα εμπρησμού, με τον κ. Κοσμίδη να σημειώνει ότι αν στην περίπτωση αυτή, υπήρξε εμπρησμός, θα αποφανθεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού για τη φωτιά στο Σέιχ Σου. Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και θα διερευνηθεί εάν έχει κάποια σχέση με το περιστατικό.

«Περίπου στις 20.20 ενημερωθήκαμε από το κέντρο επιχειρήσεων ότι υπάρχει εμφανής καπνός στις παρυφές του δάσους του Σέιχ Σου. Άμεσα κινητοποιήθηκε η υπηρεσία μας με δέκα οχήματα και 25 Πυροσβέστες. Φτάσαμε στον τόπο όπου και έγιναν πυροσβεστικές εγκαταστάσεις και η φωτιά ελέγχθηκε πλήρως» τόνισε αρχικά ο Αρχιπύραρχος και μεταδίδει το GRTimes.gr.

Και πρόσθεσε ότι «εμείς κινητοποιούμαστε με πολλές δυνάμεις για να αποφύγουμε ό,τι μπορεί να συμβεί. Σαφώς και μέσα σε ένα δάσος μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα, εμείς κινητοποιούμαστε προκειμένου να αποτρέψουμε οτιδήποτε. Στο δάσος μέσα υπάρχουν πολλά πυροσβεστικά οχήματα, είμαστε σε συνεχή εγρήγορση όχι μόνο για το του Σέιχ Σου αλλά γενικότερα για όλο το νόμο».

Τέλος, για το ενδεχόμενο εμπρησμού, τόνισε ότι «είναι εδώ το ανακριτικό γραφείο της υπηρεσίας μας, το οποίο θα αποφανθεί για τα αίτια της φωτιάς».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις