Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στον Έβρο: Δύο μέτωπα στο Σουφλί

Φωτιά στον Έβρο: Δύο μέτωπα στο Σουφλί

Ύφεση παρουσιάζει, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Πυροσβεστικό Σώμα, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε δασική έκταση στην περιοχή της Κοτρωνιάς Σουφλίου.

Ωστόσο, οι ενισχυμένες από την Κυριακή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο εξακολουθούν να επιχειρούν με τη συνδρομή από αέρος, με το πρώτο φως της ημέρας, και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου και δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά.

Πυρκαγιά στα Λαγυνά Σουφλίου

Την ίδια ώρα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10.15 το πρωί και σε αγροτοδασική έκταση στα Λαγυνά Σουφλίου, όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών κι ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, καθώς και την αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων και μηχανημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., περί απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, στις περιοχές ευθύνης των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, βάσει των προβλέψεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δείκτης επιπέδου 4.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις