Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Φωτιά τώρα στη Ζάκυνθο: Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια – Οι φλόγες στα πρώτα σπίτια!

Φωτιά τώρα στη Ζάκυνθο: Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια – Οι φλόγες στα πρώτα σπίτια!

Στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια προχωρούν οι αρχές της Ζακύνθου καθώς η μεγάλη φωτιά εχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού. Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 στο χωριό Αναφωνήτρια. Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του χωριού. Στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον κάνει ρήξεις νερού.  Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Φωτιά στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη, χωρίς αυτή την ώρα να απειλεί κατοικημένες περιοχές, είναι πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην θέση Άγιοι Θεόδωροι κοντά στην Καρύταινα Αρκαδίας. Στην μάχη για την κατάσβεση, μετέχουν 10 οχήματα, 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις προσπάθειες συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Υψηλός κίνδυνος για νέες πυρκαγιές

Παραμένει πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης. Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας και για τα νησιά Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Κρήτη, Κύθηρα, Σαμοθράκη, Λήμνο, καθώς και όλες τις Κυκλάδες. Εξάλλου, 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις