Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στην περιοχή Λουρδάτα στην Κεφαλονιά

Φωτιά στην περιοχή Λουρδάτα στην Κεφαλονιά
Πηγή: kefaloniapress

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 6 στα Λουρδάτα, σε περιοχή όπου κοντά βρίσκονται σπίτια και καταλύματα.
Εκκενώθηκαν προληπτικά τα καταλύματα με τους τουρίστες να απομακρύνονται με πούλμαν.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στα Λουρδάτα στην Κεφαλονιά.
Ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στα Βλαχάτα.

Στο σημείο, στο οποίο πνέουν ισχυροί άνεμοι, έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας. Την επιχείρηση συντονίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κεφαλληνίας, Χ. Γιαννάκης ενώ στο σημείο βρίσκονται τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος σύμφωνα με το inkefalonia.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες,12 οχήματα & 1 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια. Την ίδια περίπου ώρα ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στα Βλαχάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο μέτωπα έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο, όμως ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι μεγάλος, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Όπως αναφέρει το kefaloniapress έχει ξεκινήσει η εκκένωση της περιοχής συντεταγμένα με τους τουρίστες να έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και να ετοιμάζονται να επιβαστούν στα πούλμαν για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πηγή: kefaloniapress, kefalonitikanea

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις