Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά Ζάκυνθος: Πύρινη κόλαση και κραυγές αγωνίας – Εκκενώθηκαν χωριά μετά από αντιδράσεις – Νέες εικόνες [pics, video]

Φωτιά Ζάκυνθος: Πύρινη κόλαση και κραυγές αγωνίας – Εκκενώθηκαν χωριά μετά από αντιδράσεις – Νέες εικόνες [pics, video]
ΦΩΤΟ από imerazante.gr

H φωτιά συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.
Εκκενώθηκαν τα χωριά Αγαλάς και Κερί. Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία πελάτες ξενοδοχείου.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε στον Αγαλά Ζακύνθου και ξαφνικά διασπάστηκε και συνέχισε την πορεία της.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο των πυροσβεστών.

H φωτιά στη Ζάκυνθο ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και από το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτη. Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης περιέγραψε στο newsit.gr, την κατάσταση που επικρατεί: “14.00 η ώρα το μεσημέρι σταματήσανε τα αεροπλάνα τις ρίψεις νερού για εφοδιασμό, με αποτέλεσμα τώρα η φωτιά να είναι ανεξέλεγκτη δυστυχώς.

Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Αν αλλάξει ο άνεμος τα χωριά σε 5 λεπτά θα είναι μέσα στην φωτιά. Τα χωριά που κινδυνεύουν είναι το Κερί και ο Αγαλάς και έχει γίνει ήδη εκκένωση για προληπτικούς λόγους. Μόλις γλιτώσαμε ένα ξενοδοχείο που ήταν έτοιμο να καεί.”

Λίγο μετά τις 14.30 η φωτιά έφτασε στο χωριό Κερί και τα πρώτα σπίτια, βρέθηκαν μια ανάσα από τις φλόγες, όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Αρνούνται οι κάτοικοι του Κερίου να εγκαταλείψουν το χωριό τους!

Αρνούνται οι κάτοικοι του Κερίου να εγκαταλείψουν το χωριό τους!

Gepostet von Εφημερίδα ΕΡΜΗΣ / ermisnews.gr am Sonntag, 15. September 2019

Κάτοικος του χωριού, λέει στο newsit.gr: “Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από τον Περιφερειάρχη και από την αστυνομία. Έχει έρθει εδώ η Πυροσβεστική και το Δασαρχείο και ενημερώνουν τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή ο καιρός βοηθάει και δεν έχει έρθει η φωτιά στο χωριό. Το χωριό κινδυνεύει, υπάρχει ένα μέτωπο το οποίο είναι πάρα πολύ κοντά, οι φλόγες ήταν 2 χιλιόμετρα όταν ξεκίνησε. Έχουν έρθει αεροπλάνα, ελικόπτερα, το λιμενικό, πολλές δυνάμεις.”

Εκκενώνεται το χωρίο Κερί

Εκκενώνεται το χωρίο Κερί

Gepostet von Εφημερίδα ΕΡΜΗΣ / ermisnews.gr am Sonntag, 15. September 2019

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή του Αγαλά και του Κερίου αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεθύνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν την εκκένωση των σπιτιών του χωριού.

Από το μεσημέρι έκαναν την εμφάνισή τους οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που άρχισαν τις ρίψεις νερού…

Πληροφορίες: imerazante.gr, ermisnews.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις