Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Φρούριο” η Θεσσαλονίκη λόγω Νετανιάχου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας [vids]

“Φρούριο” η Θεσσαλονίκη λόγω Νετανιάχου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας [vids]

Επί ποδός βρίσκονται οι Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, ενόψει της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Ισραηλινού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη..

Για την ασφάλεια των τριών ηγετών και των μελών των κυβερνήσεων των τριών χωρών και υπό τον φόβο επεισοδίων έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα από την Αστυνομία.

Στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής και σε σημεία από τα οποία θα διέλθουν θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αυτή την ώρα η οδός Μαρίας Κάλλας παραμένει κλειστή, από το ύψος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ περιμετρικά του Μεγάρου υπάρχουν κάγκελα και κορδέλες, που αποκλείουν την είσοδο στους πολίτες. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται πέριξ του κτιρίου.

Στο σημείο βρίσκονται και γερανοί της Τροχαίας, οι οποίοι απομάκρυναν και ορισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα σε παρακείμενους δρόμους.

Τρία σχολεία στην περιοχής θα είναι σήμερα κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας

Το απόγευμα, με αφορμή την τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, στις 19:00, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πορείες.

Συγκεκριμένα, μέλη της ΕΔΥΕΘ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ενώ την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΟΚΔΕ, της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα μέλη της ευρύτερης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η τριμερής

Η Σύνοδος γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο ύστερα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τα προβλήματα στις σχέσεις των αραβικών χωρών με το Κατάρ, την κατάσταση στη Συρία και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, που αναμένεται να συζητηθούν μαζί με το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό.
 
Πριν από την Τριμερή Σύνοδο, θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ με διμερή συνάντηση Τσίπρα-Νετανιάχου, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση Αναστασιάδη-Νετανιάχου.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, τους αναπληρωτές υπουργούς Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, Παιδείας, Κώστα Φωτάκη, τους υφυπουργούς Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, Τέρενς Κουίκ και το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα.

Πηγή: thestival, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε