Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Αυτός είναι ο βοσκός που δέχθηκε επίθεση από αρκούδα στη Μακρακώμη

Φθιώτιδα: Αυτός είναι ο βοσκός που δέχθηκε επίθεση από αρκούδα στη Μακρακώμη

Τον χάρο με τα μάτια του είδε ένας βοσκός στη Φθιώτιδα, όταν μια αρκούδα του επιτέθηκε στη Μακρακώμη. Ο ίδιος περιγράφει τραυματισμένος τα όσα έζησε…

Την επίθεση από την αρκούδα στη Φθιώτιδα θα την θυμάται σε όλη του τη ζωή. Αν και τραυματισμένος, ευχαριστεί τον Θεό που σώθηκε. Ο άτυχος βοσκός περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη Μακρακώμη, όταν το άγριο ζώο τον αιφνιδίασε και κινήθηκε εναντίον του. Ευτυχώς δεν του έδωσε τη χαριστική βολή. Τον χτύπησε στο πρόσωπο και στο σώμα, αλλά έφυγε και χάθηκε στα βουνά της περιοχής.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι της ορεινής Κοινότητας Μερκάδας του δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, με τον τραυματισμό ενός βοσκού από μία αρκούδα.

Συγκεκριμένα, ένας 63χρονος βοσκός αναζητούσε ένα από τα ζώα του ακολουθώντας τα σκυλιά του, που γάβγιζαν ασταμάτητα κοντά σε μια πηγή της στάνης.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος, δέχθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου του 2023, περίπου στις 19.00 η ώρα, την επίθεση από την αρκούδα που τον τραυμάτισε αρκετά σοβαρά στο πρόσωπο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ο βοσκός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα. Για το συμβάν διενεργεί προανάκριση το ΑΤ Σπερχειάδας προκειμένου να εξακριβώσει ότι πρόκειται για επίθεση από ζώο και μάλιστα αρκούδα, που μέχρι πρότινος δεν είχε απασχολήσει τις συγκεκριμένες περιοχές.

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για την ύπραξη μίας αρκούδας στην περιοχή η οποία περιφέρεται μαζί με το μικρό της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις