Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Δις ισόβια στον δράστη της δολοφονίας στο πάρκινγκ – Τον μαχαίρωσε και τον πάτησε με το αυτοκίνητο

Φθιώτιδα: Δις ισόβια στον δράστη της δολοφονίας στο πάρκινγκ – Τον μαχαίρωσε και τον πάτησε με το αυτοκίνητο
ΦΩΤΟ Αρχείου

Η άγρια δολοφονία ενός 57χρονου σε πάρκινγκ της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα, τον Ιούνιο του 2017, αναβίωσε στο Μικρό Ορκωτό  Εφετείο Λαμίας. Στο εδώλιο ο 75χρονος – σήμερα – καθ’ ομολογίαν του δολοφόνος.

Παρά τους ισχυρισμούς του 75χρονου για τη στυγερή δολοφονία στη Φθιώτιδα ότι ενήργησε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, καθώς το θύμα τον είχε απειλήσει με μαχαίρι και την κατάθεση ότι έχει μετανιώσει ειλικρινά, το δικαστήριο δεν πείσθηκε και διατήρησε τα δις ισόβια.

Πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, είχε καταδικαστεί στην ίδια ποινή για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Φθιώτιδα: Το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος

Ήταν πρωί της 11ης Ιουνίου του 2017, όταν περαστικός στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας είδε πεσμένο έναν άνδρα, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Έφερε 15 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του, αλλά και χτυπήματα στο πρόσωπο. Επιπλέον, ο δολοφόνος τον είχε πατήσει με το αμάξι, με το οποίο συνέχισε το ταξίδι του για τη Βόρεια Ελλάδα!

Όπως αποκαλύφθηκε, το προηγούμενο βράδυ (σ.σ. 10.06.2017), ο 57χρονος έτρωγε με τον 72χρονο τότε, σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής…

Από την έρευνα της αστυνομίας αποδείχτηκε ότι, οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει από τη Δροσιά Χαλκίδας με τον 57χρονο να έχει δεχτεί να μεταφέρει τον μετέπειτα δολοφόνο του, έναντι αμοιβής 500 ευρώ με προορισμό τη Λαμία.

Στο σημείο όπου σταμάτησαν, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το θύμα έβγαλε μαχαίρι και τον απείλησε να του δώσει εκείνη τη στιγμή τα συμφωνηθέντα χρήματα, αλλιώς θα του πετούσε τα πράγματα από το αυτοκίνητο και θα τον παρατούσε στο δρόμο. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τον έβρισε πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να θυμώσει και να κάνει πάνω στην απόγνωσή του ό,τι έκανε.

Ο 75χρονος με το αμάξι του θύματος εγκατέλειψε το σημείο και για εννέα ημέρες κρυβόταν, ώσπου εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και συνελήφθη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις