Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φθιώτιδα – Κορονοϊός: Πήγε σε κηδεία και νόσησε – Ανησυχία για τις διαστάσεις της διασποράς

Φθιώτιδα – Κορονοϊός: Πήγε σε κηδεία και νόσησε – Ανησυχία για τις διαστάσεις της διασποράς

Ανησυχία επικρατεί σε Κοινότητα της Ανατολικής Φθιώτιδας, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος covid-19 σε 52χρονο ο οποίος μάλιστα συμμετείχε σε κηδεία.

Η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο κρίνεται απαραίτητη η ατομική προφύλαξη ως μέσο αποτροπής της διάδοσης του επικίνδυνου ιού. Ο άνδρας νοσηλεύεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Την ίδια ώρα οι Δήμοι Καμένων Βούρλων και Λοκρών, ανακοίνωσαν την ανίχνευση δύο και τριών αντίστοιχα νέων κρουσμάτων covid-19.

Λόγω προσωπικών δεδομένων το μόνο που ανακοινώθηκε από το Δήμο Καμένων Βούρλων είναι ότι πρόκειται για 76χρονη και 31χρονο κάτοικο της περιοχής που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα, ενώ ο Δήμος Λοκρών μαζί με τα τρία τελευταία έχει ανακοινώσει συνολικά δέκα περιστατικά covid-19, τις τελευταίες δύο ημέρες.

Να σημειώσουμε επίσης ότι αναμένονται αποτελέσματα καινούριων τεστ μεταξύ των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ θυμίζουμε ότι στα γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, βρέθηκε μόλις ένα θετικό δείγμα.

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε ότι μέσα σε δύο 24ωρα το Πέτρινο κτίριο όπου στεγάζεται η κλινική covid έφτασε τους εφτά (από τρεις) ασθενείς. Δεν αποκλείεται να είναι προειδοποιητικά σημάδια του 3ου κύματος πανδημίας που έχουν περιγράψει οι ειδικοί ως αποτέλεσμα της χαλαρότητας των γιορτών και της άρσης ορισμένων μέτρων που επιχειρήθηκε στο δεύτερο 15ημερο του Ιανουαρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις