Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φυλακές Κασσαβέτειας: «Με βίαζαν ομαδικά για δεκαπέντε μέρες» – Η μητέρα του 17χρονου ξεσπά στο Live News

Φυλακές Κασσαβέτειας: «Με βίαζαν ομαδικά για δεκαπέντε μέρες» – Η μητέρα του 17χρονου ξεσπά στο Live News

Σοκάρει η καταγγελία ομαδικού βιασμού 17χρονου στις Φυλακές Κασσαβέτειας. «Με βίαζαν 5 άτομα επί 15 ημέρες», καταγγέλλει ο έφηβος και ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Η καταγγελία ενός 17χρονου αγοριού, της σεξουαλικής κακοποίησής του από συγκρατούμενούς του στις Φυλακές Κασσαβέτειας, ήταν η αφορμή να επέμβει ο εισαγγελέας και να δώσει εντολή για επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κράτησης και τους άγριους ξυλοδαρμούς και ομαδικούς βιασμούς σε βάρος του νεαρού.

«Είναι μια ανεπανάληπτα τραγική υπόθεση, μια πολύ σκληρή υπόθεση, ειλικρινά, όπως μου την περιέγραψε ο νεαρός κι όπως την έχει καταγγείλει και χωρίς αντιφάσεις, χωρίς λογικά κενά, χωρίς περιστροφές, ένα παιδί πολύ τρομαγμένο, ένα παιδί το οποίο μπήκε μέσα για να σωφρονιστεί και τελικά καταλαβαίνετε ότι κάθε άλλο παρά αυτό, έζησε έξι μήνες φρίκης μέσα σ’ αυτό το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, περιέγραψε ανεπανάληπτα συγκλονιστικές στιγμές…» δηλώνει ο δικηγόρος του θύματος, Γιώργος Κοκοσάλης.

Μίλησε αμέσως

Ο 17χρονος, σύμφωνα με τη μητέρα του, σχεδόν δύο μήνες μετά την αποκάλυψη των όσων φέρεται να έζησε, αποφεύγει να βγει μόνος από το σπίτι και ζητά πάντα τους γονείς του να είναι εκεί.

Άλλωστε, σ’ εκείνους εκμυστηρεύτηκε πρώτα απ’ όλους, τα πάντα.

«Την ίδια μέρα ακριβώς της αποφυλάκισής του, δεν προλάβαμε να βγούμε από την πύλη, ότι είχαμε μπει μέσα στο αυτοκίνητο, ξεκίνησε να μου τα ομολογεί. Το μόνο που είχαμε καταλάβει και είχαμε αντιληφθεί, ότι του ‘τρώνε’ τα χρήματα» αναφέρει η μητέρα του 17χρονου.

«Να τιμωρηθούν»

Στις 20 Μαρτίου η μητέρα του 17χρονου κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ηρακλείου όσα φρικτά της είχε περιγράψει ο γιος της. Το αγόρι κλήθηκε να δώσει κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Η ερώτηση που του έκανα εγώ ”δεν παρουσιάστηκε κάποιος φύλακας; Γιατί; Δεν σε άκουσαν να φωνάζεις απ’ τον πόνο, απ’ όλα τα σχετικά;” Και μου λέει «μαμά, αυτοί κάθονταν έξω στο τραπέζι, με τα πόδια τους πάνω στις καρέκλες. Και δεν εμφανιζόταν κανείς’» αποκαλύπτει η μητέρα του θύματος.

Τόσο οι γονείς του 17χρονου όσο και το ίδιο το παιδί, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ατόμων που φέρονται να τον κακοποίησαν, ενώ η οργή ξεχειλίζει για εκείνους που φέρονται να μην τον προστάτευσαν, σύμφωνα με την καταγγελία του ως όφειλαν.

«Με βίαζαν 5 άτομα επί 15 ημέρες»

«Με το που πάτησα το πόδι μου εκεί μέσα μου κλέψανε τα χρήματα και με βάλανε να παίξω ξύλο με ένα άλλο παιδί, για να δουν πόσο ”μάγκας” είμαι» αποκάλυψε ο 17χρονος, μιλώντας ζωντανά στο Live News.

Συνέχισε τις σοκαριστικές περιγραφές και είπε πως τον τελευταίο μήνα παραμονή του στο σωφρονιστικό κατάστημα, 5 άτομα τον βίαζαν επί 15 ημέρες.

«Όποτε πήγαινα να μιλήσω σε κάποιον φύλακα ερχόταν ένας από αυτούς και με σταμάταγε» ανέφερε ο 17χρονος.

«Τους προκαλώ να μιλήσουν»

Η μητέρα του ανήλικου θύματος μιλώντας επίσης μαζί με τον γιο της ξέσπασε και προκάλεσε τους υπεύθυνους του σωφρονιστικού καταστήματος να βγουν και να μιλήσουν.

«Τους καλούσε κάθε μέρα ο σύζυγός μου και του έλεγαν ότι το παιδί είναι καλά» είπε η ίδια.

«Προκαλώ όχι μόνο τον διευθυντή αλλά και την κοινωνική λειτουργό, και τους πολιτικούς, και τον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχουμε κράτος», πρόσθεσε.

Η μητέρα του 17χρονου αποκάλυψε πως ο λόγος που ο γιος της εισήλθε στο ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα νέων είναι η ενδοοικογενειακή βία και επρόκειτο για μία απόφαση της εισαγγελέως.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της έκανε έκκληση σε όλους τους γονείς αλλά και τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα αντίστοιχων συμβάντων να μιλήσουν δημόσια.

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις