Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γάλα: Η τακτική των καθυστερήσεων από τυροκομικές επιχειρήσεις για τις τιμές – Τι θέλουν να πετύχουν

Γάλα: Η τακτική των καθυστερήσεων από τυροκομικές επιχειρήσεις για τις τιμές – Τι θέλουν να πετύχουν

Οι τιμές στο γάλα έχουν αυξηθεί και η κάθε πλευρά δίνει τη δική της μάχη, για να εξασφαλίσει μια καλύτερη τιμή. Την τακτική των καθυστερήσεων φαίνεται πως έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες από τις τυροκομικές επιχειρήσεις της Λέσβου.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής αποφεύγουν να δώσουν συγκεκριμένες προσφορές στους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς του νησιού για το αιγοπρόβειο γάλα που συγκεντρώνουν. Συνεταιριστές αναφέρουν πως οι τυροκόμοι δηλώνουν πως πριν δώσουν τις προσφορές τους θέλουν να προχωρήσουν σε συνεννοήσεις με τους πελάτες τους (χονδρεμπόρους και σούπερ μάρκετ).

Η τακτική αυτή στο παρελθόν, είχε φέρει αποτελέσματα, όμως φέτος είναι πρακτικά αδύνατο να πουληθεί πρόβειο γάλα στην Λέσβο σε τιμή κάτω από τα 1,60 ευρώ ανά κιλό. Καθώς ήδη τρεις συνεταιρισμοί του νησιού έχουν οριστικοποιήσει συμφωνίες σε αυτή την τιμή και οι συμφωνίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν stonisi.gr, πως άλλοι δύο συνεταιρισμοί του νησιού έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες για πώληση του συμβατικού πρόβειου γάλακτος των μελών τους στα 1,60 ευρώ, του βιολογικού πρόβειου γάλακτος στα 1,70 ευρώ και του κατσικίσιου στα 0,96 ευρώ ανά κιλό, ωστόσο μέχρι σήμερα οι συμφωνίες αυτές δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα.

Ήδη κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί του νησιού, τις επόμενες ημέρες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε δημοπρασίες για την πώληση του γάλακτος των μελών τους, αν δεν τους δοθούν ικανοποιητικές προσφορές από τις τυροκομικές επιχειρήσεις με τις οποίες είχαν συνεργαστεί την προηγούμενη χρονιά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις