Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη: Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποτυπώνουν τους κινδύνους

Γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη: Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποτυπώνουν τους κινδύνους

Η γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη παραμένει κλειστή με μια σειρά από εικόνες να προβληματίζουν. Όπως φαίνεται τα πάντα είχαν αφεθεί στην τύχη που ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση ήταν σύμμαχος όλων…

Επί 28 χρόνια παραμένει ασυντήρητη η γέφυρα Σερβίων, η οποία έκλεισε από την Πέμπτη 16 Μαρτίου του 2023 προκειμένου να επισκευαστεί ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το Mega αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια η γέφυρα της Κοζάνης.

Επί 28 ολόκληρα χρόνια παρέμεινε ασυντήρητη. Με ρωγμές, σοβαρά προβλήματα στατικότητας και τα σχέδια της γέφυρας άφαντα. Η παραδοχή του περιφερειάρχη Κασαπίδη είναι σοκαριστική. «Δεν υπάρχουν πορίσματα αποτυπωμένα σε αρχεία ούτε μετά από το ’95 ούτε πριν από το ’95. Oυσιαστικά όσοι ενεπλάκημεν στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος κινούμασταν στα τυφλά και η γέφυρα ουσιαστικά μετά το 1995 είχε αφεθεί στην τύχη της», δήλωσε.

Χρειάστηκε η δημοσιότητα που πήρε το θέμα για να αποφασίσουν οι αρμόδιοι ότι η γέφυρα που λειτουργεί σχεδόν από την αρχή της ζωής της με κατασκευαστικές αστοχίες, πρέπει να κλείσει για να επισκευαστεί. Τουλάχιστον 2 μήνες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν τα έργα στη γέφυρα Σερβίων. Αυτό που ζητούν οι τοπικοί φορείς από τους κατοίκους είναι να δείξουν υπομονή και κατανόηση.

«Οι μαθητές που είναι από τα χωριά μετά τη γέφυρα είναι γύρω στους 35 με 40 μαθητές. Βεβαίως όλη αυτή η διαδικασία πηγαίνοντας προς την Κοζάνη και κάνοντας τον κύκλο της λίμνης θα χρειαστεί περίπου μία ώρα», δήλωσε ο Κυριάκος Τσολακίδης, διευθυντής λυκείου Σερβίων.

Ανάστατοι είναι και οι αγρότες της περιοχής που θα αναγκαστούν να διέρχονται από την γέφυρα του Ρυμνίου για το επόμενο διάστημα. Όλη αυτή η παράκαμψη γι αυτούς είναι χρόνος και χρήμα, όπως λένε. «Αυτό μεταφράζεται από 300.000 με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό, στην καλύτερη έως 1.000.000 μόνο για τη μεταφορά. Όλα μας τα προϊόντα που προμηθευόμαστε περνάν πάλι από αυτή τη γέφυρα», δήλωσε ο Νίκος Κουτλιαμπάς, πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.

Όλοι ελπίζουν η ταλαιπωρία να είναι προσωρινή και η επισκευή της γέφυρας μόνιμη. Για το θέμα πάντως υπάρχει ήδη και παρέμβαση του εισαγγελέα για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο έλειπαν τα αρχικά της σχέδια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις