Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Κεφαλονιά: «Υπάρχουν δύο σκέψεις για τις σεισμικές δονήσεις»

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Κεφαλονιά: «Υπάρχουν δύο σκέψεις για τις σεισμικές δονήσεις»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Κεφαλονιά το τελευταίο διάστημα, αναλύονται από τους σεισμολόγους. Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναλύει και εξηγεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί…

Η γη στην Κεφαλονιά σείεται τις τελευταίες μέρες, με τους σεισμολόγους να καταγράφουν τη δραστηριότητα στην περιοχή, που έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις. Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εξηγεί τα δεδομένα και εμφανίζεται καθησυχαστικός. Όπως πιστεύει οι εγκέλαδοι των τελευταίων ημερών δεν είναι προσεισμοί αλλά κάτι που στη γλώσσα των σεισμολόγων λέγεται «σμηνοσειρά». Μικροί σε μέγεθος σεισμοί δηλαδή, που δεν προμηνύουν το χτύπημα ενός ισχυρού σεισμού στο μέλλον.  

«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα» τόνισε ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Σήμερα έφτασε τα 3,5 Ρίχτερ που είναι και ο μεγαλύτερος σεισμός μέχρι στιγμής», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε.

Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε «σμηνοσειρά», δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης» κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις