Τοπικά Νέα

Για κακουργηματική δωροληψία η δίωξη στον σωφρονιστικό υπάλληλο! – Είπε ότι ο κρατούμενος του έδωσε τα λεφτά για να τα… φυλάξει

Ποινική δίωξη για δωροληψία, σε βαθμό κακουργήματος, απήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, σε βάρος του σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Γρεβενών.

Κατηγορείται ότι ζήτησε και πήρε από κρατούμενο “φακελάκι”, ύψους 5.000 ευρώ, για να εισηγηθεί θετικά στην αρμόδια επιτροπή των φυλακών τη χορήγηση 9ήμερης άδειας για λογαριασμό του.
Ο κατηγορούμενος σωφρονιστικός υπάλληλος παραπέμφθηκε να απολογηθεί αύριο στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 34χρονο αρχιφύλακα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδoς.
Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από Σομαλό κρατούμενο στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Το ραντεβού που έφερε τις… χειροπέδες

Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του έγινε χθες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού στο οποίο εμφανίστηκε ο κρατούμενος.

Έχοντας λάβει άδεια από τις φυλακές, παρέδωσε στο σωφρονιστικό υπάλληλο το ποσό των 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κατά την ώρα της παράδοσης των χρημάτων επενέβησαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 34χρονο.
Εκτός από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο, όπως επίσης 385 ευρώ που είχε πάνω του.

Τι υποστηρίζει ο αρχιφύλακας

Προανακριτικά, ο αρχιφύλακας φέρεται να αρνήθηκε την σε βάρος του κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι γνώριζε αρκετά χρόνια τον κρατούμενο και λόγω της γνωριμίας τους του παρέδωσε τα χρήματα για να τα φυλάξει.
Όπως έγινε γνωστό, ο Σομαλός έχει καταδικαστεί για υπόθεση βιασμού ενώ μετράει ήδη πολλά χρόνια εγκλεισμού.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ερευνάται τυχόν εμπλοκή του 34χρονου σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις,
όπως επίσης καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του για εισαγωγή στο κατάστημα κράτησης, όπου υπηρετεί, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα