Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιάννενα: Αγρότες απέκλεισαν την εφορία – Ώρες αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες αγρότες απέκλεισαν την εφορίας των Ιωαννίνων. Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι…

Σε κλιμάκωση του αγώνα, διεκδικώντας ακόμα πιο μαχητικά και δυναμικά από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων τους καλούν οι αγρότες των Ιωαννίνων. Από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν αποκλεισμό της Εφορίας των Ιωαννίνων. Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ναι, στον διάλογο από Τέμπη – Μικροθήβες

Ξεπεράστηκαν τελικώς οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα Τέμπη Παναγιώτης Καλογιάννης και από τις Μικροθήβες Χρήστος Μάντσιος, που θα συμμετάσχουν στο τραπέζι του διαλόγου δηλώνουν ότι το πρόβλημα της εμπλοκής παρακάμφθηκε από τη στιγμή που δόθηκαν διευκρινίσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, για το ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αφού υπήρχαν ενστάσεις από Τέμπη και Μικροθήβες, καθώς δεν ήθελαν να καθίσουν και με εκπροσώπους από άλλους φορείς που τους θεωρούν μη αγρότες, δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.

Ήδη, από χθες το βράδυ, σε ένδειξη “καλής θέλησης” οι αγρότες των δύο μπλόκων άνοιξαν το δρόμο σε Τέμπη και Μικροθήβες.

Βέβαιη είναι η συμμετοχή των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Όπως είπαν τα μέλη της, Χρήστος Γκόντιας και Γιάννης Παναγής θα έχουν συναντήσεις και με τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σήμερα, αλλά και τους προέδρους Ποταμιού, ΑΝΕΛ και Ένωσης Κεντρώων αύριο.

Πηγή: epirusgate

 

 

 

 

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε