Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιάννενα: Άνδρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν το άψυχο σώμα του 32χρονου Ιρακινού πιλότου

Γιάννενα: Άνδρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν το άψυχο σώμα του 32χρονου Ιρακινού πιλότου
ΦΩΤΟ epirus-tv-news

Στα Γιάννενα πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ ανέλαβαν το δυσάρεστο έργο της μεταφοράς της σορού του 32χρονου Ιρακινού πιλότου. Ο άτυχος χειριστής βρήκε τραγικό θάνατο όταν το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος του συνετρίβη στο βουνό Μιτσικέλι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (31.01.2021).

Λόγω του δύσβατου του εδάφους και των καιρικών συνθηκών στα Γιάννενα η διαδικασία της μεταφοράς του 32χρονου νεκρού πιλότου του μικρού αεροσκάφους, τελικώς, αποφασίστηκε να γίνει από τα πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ κι όχι με τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Γιάννενα: Η τελευταία βόλτα πριν το πτυχίο του

O 32χρονος πιλότος χάθηκε στις 12.28 το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (31.01.2021) απ΄ τα ραντάρ. Αυτή ήταν και η τελευταία του επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν έτσι σε μια χαράδρα μεταξύ των χωριών Μηλιωτάδες, Ανθρακίτης και Καβαλλάρι, πάντα στο Ανατολικό Ζαγόρι, καθώς κάτοικοι και κυνηγοί ανέφεραν πως άκουσαν για τελευταία φορά την μηχανή από το μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Όμως οι κακές καιρικές συνθήκες δεν έδωσαν τη δυνατότητα από την πρώτη ημέρα στα πληρώματα ενός ελικοπτέρου και ενός αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας, να χτενίσει την περιοχή από χαμηλό ύψος. Ο εκπαιδευόμενος χειριστής ανήκει στην φουρνιά των Ιρακινών σπουδαστών που βγαίνουν πιλότοι στη Μακεδονία και στη συνέχεια στελεχώνουν τις εθνικές αερογραμμές της χώρας τους, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα και για την Ιρακινή αεροπορία στρατού.

Στην Κοζάνη και την Καβάλα υπάρχει μια απ’ τις τρεις καλύτερες αερολέσχες (σχολή πιλότων) σ’ όλη την Ευρώπη, που έχει μάλιστα υπογράψει και σύμβαση με την Iraqi airways, τον εθνικό αερομεταφορέα του Ιράκ, με έδρα το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις