Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιάννενα: Φτάνουν στα συντρίμμια του αεροσκάφους που συνετρίβη – Έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο (pics)

Γιάννενα: Φτάνουν στα συντρίμμια του αεροσκάφους που συνετρίβη – Έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο (pics)

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στα Γιάννενα, στο σημείο που βρέθηκαν συντρίμμια από το μικρός αεροσκάφος που συνετρίβη…

Με το πρώτο φως της ημέρας μετά το χθεσινό εντοπισμό τμημάτων του μικρού αεροσκάφους στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων, ξεκίνησε η επιχείρηση προσέγγισης του σημείου.

Υπενθυμίζεται ότι τα τμήματα του μικρού αεροσκάφους εντόπισε καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας που εκτελούσε πτήση, στο πλαίσιο της επιχείρησης αναζήτησής του. Το Super Puma επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το εν λόγω αεροσκάφος το οποίο βρέθηκε σε περιοχή ανάμεσα στην Κρυόβρυση και στο Καβαλλάρι σε υψόμετρο άνω των 1.600 μέτρων στα 1.700 περίπου μέτρα.

To σημείο συντριβής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους βρίσκεται στην κορυφογραμμή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και του Λιγγιάδες των Ιωαννίνων. Δείτε τις εικόνες του epirus-tv…

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου.

Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις