Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάννενα: Μοναδικές εικόνες στο φαράγγι του Βίκου! Η τεχνολογία έχει κάνει τα αδύνατα να μοιάζουν απλά (Βίντεο)

Γιάννενα: Μοναδικές εικόνες στο φαράγγι του Βίκου! Η τεχνολογία έχει κάνει τα αδύνατα να μοιάζουν απλά (Βίντεο)

Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα πιο ξακουστά στην Ελλάδα. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα Γιάννενα και είναι το βαθύτερο φαράγγι, σε αναλογία μήκους – πλάτους – ύψους παγκοσμίως, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness…

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και οι μουσικοί ανά τον κόσμο εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες που τους δίνονται με την χρήση αυτής. Έτσι μια παρέα φίλων μουσικών που τον Αύγουστο όμως βρέθηκαν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο λόγο των καλοκαιρινών διακοπών κανόνισαν μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση μέσω SKYPE.

Ο Γαβριήλ Τότσικας μουσικός παραδοσιακής μουσικής με το κλαρίνο του βρέθηκε στο Φαράγγι του Βίκου και συγκεκριμένα στη θέση Οξυά που αποτελεί και το σημείο με την ομορφότερη θεά σε αυτό. Από την άλλη οι μουσικοί Γιάννης Τούσιας και Χαράλαμπος Αλεξόπουλος οργανοπαίχτες λαούτου και ντέφι αντίστοιχα μέσα από το ιδιωτικό τους στούντιο στον Ωρωπό Αττικής συνοδεύουν τον φίλο τους Γαβριήλ σε μια σπάνια και τόσο ξεχωριστή ταυτόχρονα συνάντηση μουσικών μέσω SKYPE.

Το Φαράγγι του Βίκου

Αν στο άκουσμα της λέξης φαράγγι ή χαράδρα το μυαλό σας πηγαίνει στο φαράγγι της Σαμαριάς ή το Grand Canyon, το φαράγγι του Βίκου είναι αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις με την είσοδο του στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του Βίκου To φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου στην βόρεια Ήπειρο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και εντυπωσιακότερα φαράγγια παγκοσμίως, μίας και είναι το βαθύτερο σε αναλογία με το πλάτος του. Πετώντας με θέα το φαράγγι του Βίκου. Αυτό το χαρακτηριστικό του χάρισε και μία ιδιαίτερη πρωτιά στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Σύμφωνα λοιπόν με την έκδοση του 2005, η χαράδρα του Βίκου είναι η βαθύτερη του κόσμου, καθώς σε ένα της σημείο έχει βάθος 900 και πλάτος 1100 μέτρων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις