Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γιάννενα: Οι γιατροί της απάτης – Η μαύρη σακούλα που έπιασε στα χέρια της έκρυβε μέσα 500 ευρώ!

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το παράνομο κέρδος ξεπέρασε τα 146.000 ευρώ. Μια γυναίκα είχε τον πιο δύσκολο ρόλο…

Στο «δόκανο» της Ασφάλειας Ιωαννίνων πιάστηκε μία 60χρονη Βουλγάρα, η οποία φέρεται ως η «εισπράκτορας» σπείρας που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες μέσω τηλεφωνημάτων, με παράνομο κέρδος που υπερβαίνει τα 146.500 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε πως η συλληφθείσα εμπλέκεται σε εννέα περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στις περιοχές των Ιωαννίνων, της Λαμίας, της Λάρισας, της Καλαμάτας και της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και σε τουλάχιστον 30 απόπειρες απάτης.

Η σύλληψη της αλλοδαπής έγινε την ώρα που παραλάμβανε από την εξώπορτα του σπιτιού μιας 71χρονης σακούλα που περιείχε 500 ευρώ. Νωρίτερα, συνεργοί της 60χρονης, η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο του… εισπράκτορα, είχαν τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη εξαπατώντας την και πείθοντάς την να τους δώσει τα μετρητά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα μέλη σπείρας έκαναν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε διάφορους ηλικιωμένους προσποιούμενα τους γιατρούς.

Κατόπιν, τους «σέρβιραν» το γνωστό «παραμύθι» ότι στενός συγγενής τους (παιδί ή εγγόνι) είχε μπει εσπευσμένα σε νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη. Αφού αράδιαζαν τα ψέματά τους, και ενώ το θύμα βρισκόταν σε πανικό και απόγνωση, ζητούσαν χρήματα ώστε να γίνει άμεσα η χειρουργική επέμβαση.

Άλλες φορές, πάλι, παρίσταναν τους αστυνομικούς και, με το πρόσχημα ότι οι συγγενείς των θυμάτων τους έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανήλικου παιδιού, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες από το υποτιθέμενο δυστύχημα οι δήθεν εμπλεκόμενοι.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, για να γίνουν πειστικότεροι, κάποιος από τους απατεώνες (συνήθως μια γυναίκα) προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο το οποίο τάχα εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις