Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάννενα: Παραμένει ελεύθερος ο πατέρας που καταδικάστηκε για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του

Γιάννενα: Παραμένει ελεύθερος ο πατέρας που καταδικάστηκε για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του

Αν και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών, ο πατέρας παραμένει ελεύθερος. Η δίκη του, στα Γιάννενα, αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά. Οργισμένες αντιδράσεις από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια…

Πρωτόδικα οι δικαστές στα Γιάννενα τον έκριναν ένοχο αλλά δεν πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Ο πατέρας που καταδικάστηκε για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του, είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής ως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Αυτή όμως καθυστερεί. Το πρωί υπήρξε ακόμα μία αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων. Κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο των δικαστηρίων ξέσπασε σε αποδοκιμασίες μόλις πληροφορήθηκε την είδηση. Κεντρικό πρόσωπο και θύμα της υπόθεσης, η 22χρονη σήμερα κόρη του. Μια νεαρή που πέρασε τα πάνδεινα στο σπίτι που έμενε. Για την ίδια δεν υπήρξαν ποτέ χρόνια αθωότητας. Τα παιδικά της χρόνια, ήταν ένας ατελείωτος και βασανιστικός Γολγοθάς για την ίδια.

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που η νεαρή κοπέλα βρήκε το θάρρος να σπάσει την σιωπή και να καταγγείλει στην αστυνομία τον εφιάλτη που ζούσε μέσα στο σπίτι, στα χέρια του ίδιου του πατέρα της, τον οποίο κατηγόρησε για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Η κοπέλα σε ηλικία 17 ετών δεν άντεξε και μίλησε για όσα φρικτά -όπως κατήγγειλε- βίωνε την περίοδο 2010-2011 στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών. Το Κακουργιοδικείο ομόφωνα καταδίκασε σε κάθειρξη 18 ετών τον πατέρα του κοριτσιού για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών, ωστόσο ο δράστης είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής ως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πρωί, για δεύτερη φορά η υπόθεση πήρε αναβολή από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και σήμερα το πρωί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο για να αποδοκιμάσουν τον κατηγορούμενο ο οποίος όμως εκπροσωπήθηκε μόνο από τον δικηγόρο του.

Το δικαστηριο θα προσδιορίσει νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις