Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Γιάννενα: Στο χειρουργείο ο 12χρονος μετά τον ξυλοδαρμό από 14χρονο συμμαθητή του, έπαθε διπλό κάταγμα στη γνάθο

Γιάννενα: Στο χειρουργείο ο 12χρονος μετά τον ξυλοδαρμό από 14χρονο συμμαθητή του, έπαθε διπλό κάταγμα στη γνάθο

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα στα Γιάννενα από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 12χρονου παιδιού από συμμαθητή του. Ο ανήλικος υπέστη διπλό κάταγμα στη γνάθο…

Στο χειρουργείο εισήχθη περίπου από τις 10:30 το πρωί ο 12 χρόνος, που υπέστη την Τετάρτη (22-05-2024) διπλό κάταγμα στη γνάθο, μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από 14χρονο συμμαθητή του στο Γυμνάσιο που φοιτούσαν στα Γιάννενα. Η τοπική κοινωνία παραμένει ανάστατη, με τους γονείς του ανήλικου τραυματία να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την περιπέτεια του παιδιού τους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σε εξέλιξη βρίσκεται, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατεπείγουσα ΕΔΕ, για να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες για το συμβάν στους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ αναμένεται άμεσα να συνεδριάσει ο σύλλογος των καθηγητών για να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον 14χρνο, ποινή που μπορεί να κυμαίνεται από την ολιγοήμερη αποβολή του από το σχολείο έως και την οριστική απομάκρυνσή του από αυτό, με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η ΕΔΕ διενεργείται ενώ είναι σε εξέλιξη και το ποινικό μέρος της υπόθεσης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας, με το διευθυντή του σχολείου να αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα και οι γονείς του 14χρονου, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Όλοι συνελήφθησαν χθες και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις