Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιάννενα: Το ζευγάρι έκρυβε σπίτι του και αυτή την εκπληκτική εικόνα – Στα άδυτα του διαμερίσματος [pics]

Γιάννενα: Το ζευγάρι έκρυβε σπίτι του και αυτή την εκπληκτική εικόνα – Στα άδυτα του διαμερίσματος [pics]

Oι αστυνομικοί σταμάτησαν για έρευνα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, στην Εγνατία Οδό. Λίγο αργότερα οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μία την άλλη…

Θρησκευτικές εικόνες, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, εντόπισαν αστυνομικοί στα Γιάννενα, έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση σε αυτοκίνητο και σε σπίτια, ιδιοκτησίας ζευγαριού. Πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων, ηλικίας 55 και 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, το πρωί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με παράνομη κατοχή και απόκρυψη αντικειμένων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, εντοπίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έρευνα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν: εικόνα, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ. και απεικονίζει την Αγία Τριάδα, τρεις ξύλινες σφραγίδες, που χρονολογούνται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ., βιβλίο ψαλμών με επίθετο σταυρό, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ., δύο νομίσματα της βυζαντινής περιόδου, νόμισμα της οθωμανικής περιόδου, νόμισμα της εποχής Καποδίστρια, τέσσερα χάλκινα νομίσματα ελληνιστικών χρόνων, ρωμαϊκό νόμισμα πιθανόν Μάρκου Αυρηλίου και πήλινο λυχνάρι υστερορωμαϊκών χρόνων.

Επίσης σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, σε περιοχές της Θεσπρωτίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: χάλκινο νόμισμα Ρωμαϊκών χρόνων, αργυρό μεσαιωνικό νόμισμα και δύο νομίσματα της Οθωμανικής περιόδου.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα

Η προέλευση όλων των κατασχεθέντων είναι υπό διερεύνηση, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις