Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιάννης Μπουτάρης για φασιστικές επιθέσεις: Φοβάμαι μην επεκταθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη

Γιάννης Μπουτάρης για φασιστικές επιθέσεις: Φοβάμαι μην επεκταθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη

Ανήσυχος εμφανίζεται ο Γιάννης Μπουτάρης για τα επεισόδια που ταλανίζουν τις τελευταίες ημέρες τη δυτική Θεσσαλονίκη. Ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, έκανε λόγο για έξαρση της ακροδεξιάς, τονίζοντας πως θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

Μιλώντας στο ThessToday.gr και φέρνοντας το παράδειγμα της Γερμανίας, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε πως η έξαρση της ακροδεξιάς είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. «Οι ναζιστικές οργανώσεις, αυτοί οι εθνικοπαράφρονες σε όλη την Ευρώπη, έχουν έξαρση».

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί οι δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπου κάποτε ισχυρή δύναμη ήταν το ΚΚΕ, τώρα δείχνουν να τείνουν προς την ακροδεξιά, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε: «Η Χρυσή Αυγή “συγκινεί” περισσότερο τον κόσμο. Το ΚΚΕ δεν είναι επιθετική οργάνωση. Ποτέ δεν έκαναν φασαρίες».

Γιάννης Μπουτάρης για τις συγκρούσεις στα ΕΠΑΛ

Καταδικάζοντας ο Γιάννης Μπουτάρης τα συνεχιζόμενα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης τόνισε πως θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία, καθώς και η στάση της ΕΛΑΣ. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι ενδέχεται να επεκταθούν και πέραν της δυτικής Θεσσαλονίκης τέτοια φαινόμενα.

«Η αστυνομία πρέπει να είναι πιο αυστηρή και να απαγορεύει σε τέτοια άτομα να μπαίνουν μέσα στα σχολεία. Η αστυνομία πρέπει να πάρει αυστηρά μέτρα. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί. Πρέπει να αλλάξει λιγάκι και η νομοθεσία. Δεν γίνεται να τους πιάνουν και να μη μπορούν να τους κρατήσουν. Ας τους βάλουν να δουλέψουν σε καταναγκαστικά έργα. Ας τους στείλουν σε αγροτικές φυλακές να σκάβουν όλη μέρα. Να δεις τι ωραία θα περάσουν…».

Το παρελθόν ακροδεξιού συλληφθέντα στην επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Νωρίτερα την Τρίτη (05.10.2021) υπενθυμίζεται ότι ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ τρία άτομα για την επίθεση στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες είχε εμπλακεί και στην επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, τον Μάιο του 2018. Σε ερώτηση σχετικά με το αν φοβάται μην αποτελέσει ξανά στόχο των ακροδεξιών, ο πρώην δήμαρχος δήλωσε πως δεν τον ανησυχεί.

«Στοχοποιημένος ήμουν σε όλη τη διάρκεια της δημαρχίας μου. Οπότε δεν με ανησυχεί».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις