Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιατί η Χαλκιδική έχει στόχο συγκεκριμένη περιοχή της Τουρκίας

Γιατί η Χαλκιδική έχει στόχο συγκεκριμένη περιοχή της Τουρκίας

Τουρίστες από την Ανατολική Θράκη, μία από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες περιοχές της Τουρκίας, όπου λειτουργούν περίπου 3000 εργοστάσια, μεταξύ των οποίων και πολλά πολυεθνικών εταιρειών, φιλοδοξεί να προσελκύσει η Χαλκιδική.

Ήδη, ο Τουριστικός Οργανισμός της περιοχής φιλοξένησε μέλη του Συνδέσμου Τούρκων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (TÜRSAB) από την περιοχή, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η συμφωνία για την επίσκεψη αυτή κλείστηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη.

“Η 16μελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο του TÜRSAB, Ορχάν Τσεμπί (Cebi Orhan), φιλοξενήθηκε και περιηγήθηκε στην Σιθωνία με τη συνεργασία του τοπικού δήμου και ειδικότερα του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής. Η επίσκεψη είχε ως στόχο την γνωριμία με την Χαλκιδική, την αύξηση των διανυκτερεύσεων και την ανάπτυξη του οδικού τουρισμού από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης. Η Ανατολική Θράκη της Τουρκίας απέχει 4-5 ώρες από τη Χαλκιδική και έχει πληθυσμό περίπου 6 εκατομμύρια. Στην Αδριανούπολη υπάρχει προξενική αρχή της Ελλάδας όπου γίνεται έκδοση της βίζας. Η Ανατολική Θράκη είναι από τις πιο οικονομικά ανερχόμενες περιοχές της Τουρκίας” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού.

Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης, στις εγκαταστάσεις του μελισσοκομικού συνεταιρισμού «ΣΙΘΩΝ», όπως και σε αξιοθέατα και τουριστικές υποδομές της περιοχής. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους πραγματοποιήθηκε workshop με τουριστικούς επιχειρηματίες της Χαλκιδικής.
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε