Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας οι ορειβάτες που σκοτώθηκαν στον Όλυμπο

Γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας οι ορειβάτες που σκοτώθηκαν στον Όλυμπο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Δύο Λαρισαίοι  είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν από μια χιονοστιβάδα στον Όλυμπο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet, πρόκειται για γιατρούς, ηλικίας κοντά στα 50, οι οποίοι άφησαν την τελευταία πνοή τους, στην περιοχή Ξερολάκκι (Κόψη Ναούμ).

Click4More: Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκροί οι δύο ορειβάτες από τη χιονοστιβάδα – Προσπαθούν να τους μεταφέρουν

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε μέσω ασυρμάτου από το τρίτο μέλος της ορειβατικής παρέας, που βρισκόταν σε χαμηλότερο σημείο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κινητοποιήθηκαν η 8η και 2η ΕΜΑΚ, καθώς και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, όμως για τους δύο ορειβάτες ήταν ήδη αργά….

Στο πένθος βυθίστηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σήμερα το απόγευμα, αφού «έχασε» δύο επίλεκτα στελέχη του.

Σύμφωνα με το larissanet, οι δύο άτυχοι γιατροί ήταν ένας αναισθησιόλογος και ένας παθολόγος, που εργαζόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στην «πρώτη γραμμή», στη «μάχη» κατά του κορονοϊού δηλαδή.

Η ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Λάρισας

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη.

Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις