Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το Μορφοβούνι πενθεί το καμάρι του – Αύριο η κηδεία

Γιώργος Μπαλταδώρος

Βαρύ το πένθος στον τόπο καταγωγής του Γιώργου Μπαλταδώρου, στη γενέτειρα του ήρωα πιλότου, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Ένα μικρό ορεινό χωριό κοντά στη λίμνη Πλαστήρα έχασε τον ήρωά του. Αβάσταχτες οι στιγμές που περνούν οι γονείς του και ο αδελφός του που ζουν μόνιμα εκεί.

Η πτώση του Mirage 2000 – 5 πάγωσε όλη τη χώρα. Ο χαμός του ήρωα Σμηναγού συγκίνησε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Αλλά στο χωριό του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας ο πόνος είναι πραγματικά αβάσταχτος. Το Σάββατο ο Γιώργος Μπαλταδώρος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, εκεί όπου μεγάλωσε. Θα επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε για τελευταία φορά.

Στο χωριό που δεν εγκατέλειψε ποτέ, που πάντα επέστρεφε, για να δει τους συγγενείς του και να μοιραστεί μαζί τους χαρούμενες στιγμές, κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένεια Μπαλταδώρου.

Αβάσταχτες οι στιγμές που περνούν οι γονείς του και ο αδελφός του που ζουν μόνιμα εκεί. Στο πλευρό τους αυτές τις δύσκολες ώρες και κλιμάκιο ψυχολόγων του στρατού σε μια προσπάθεια να αλαφρύνουν τον αδιανόητο καημό τους. Αμέριστη είναι και η συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας. Όλο το χωριό πενθεί τον ήρωά του.

Όπως όμως έλεγε χθες και ο πατέρας του: «Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη αλλά τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το παιδί μας».

Μια εξαιρετική οικογένεια λένε όλοι. Μια οικογένεια καλών ανθρώπων. Κάποιοι συγγενείς του μάλιστα με μεγαλείο ψυχής, παρά τον πόνο τους, σκέφτηκαν να προσφέρουν σήμερα καφέ στους δημοσιογράφους που έχουν πάει στο χωριό για να καλύψουν την θλιβερή είδηση, αποκάλυψε ο απεσταλμένος του Epslion και της εκπομπής Tatiana Live στο χωριό…

Γιώργος Μπαλταδώρος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος γεννήθηκε, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Μορφοβούνι.

Το Σάββατο το πρωί θα φτάσει η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου. Στις 10.30 θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού και στις 14.00 θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Νωρίτερα βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας για να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Σμηναγού ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

«Μαμά περνάω πάνω από το χωριό»

«Το καμάρι του χωριού μας. Τον είχαμε ανιψιό, δεν ήταν ξένος. Ένα πολύ καλό παιδί, σεβαστό παιδί. Κάθε φορά έπαιρνε τη μάνα του τηλέφωνο και έλεγε “μαμά περνάω πάνω από το χωριό” και μεις κουνάγαμε τα χέρια όλοι και χαιρετούσαμε τον Γιώργο» λέει η θεία του στην κάμερα φανερά συντετριμμένη.

«Εκεί είμαστε συνέχεια (στο σπίτι των γονιών). Δύσκολα. Με τον γιατρό συνέχεια. Ο πατέρας είναι σε άθλια κατάσταση. Κατέρρευσε κι ο αδελφός του. Μας έπιασε η ψυχή μας. Ο πατέρας του Γιώργου και ο άντρας μου είναι πρώτα ξαδέλφια. Εδώ σε αυτή την αυλή μόνο χαρές είχαμε. Όλο γάμους. Δυστυχώς έχουμε πίκρες τώρα. Μεγάλο δράμα. Να μη σώνει γονιός να βλέπει αυτά τα πράγματα. Έχουν μάθει και τα παιδιά του. Του είχαν μεγάλη αδυναμία. Το είχαν εδώ το κοριτσάκι. Και έστελνε συνέχεια μηνύματα στον μπαμπά του. Κι έφυγε χθες για την Αθήνα και τους μίλησε η ψυχολόγος. Τώρα αύριο τι θα γίνει πώς θα τα φέρουν; Δράματα, μεγάλα δράματα…» καταλήγει η θεία.

Όλο το χωριό κλαίει. «Χρυσό παιδί, μια οικογένεια από τις λίγες. Τόση καλοσύνη. Γιατί να συμβεί σε αυτούς; Ερχόταν εδώ ο Γιώργος. Πάσχα, Χριστούγεννα. Ένα παιδί μάλαμα. Τι περιμένετε; Πώς να ναι μια μαμά με τέτοιο παλικάρι; Εδώ βάφτισε τα παιδιά του, εδώ πάντα ήταν ο Γιωργάκης. Αυτό το πράγμα δεν έχει ούτε παρηγοριά ούτε τίποτα» λένε κάτοικοι του χωριού στην εκπομπή Tatiana Live στο Epsilon…

Δείτε το βίντεο από το Μορφοβούνι

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις