Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γιώργος Μπαλταδώρος: Ρίγη συγκίνησης για τον ήρωα πιλότο που έπεσε για την πατρίδα

Γιώργος Μπαλταδώρος: Ρίγη συγκίνησης για τον ήρωα πιλότο που έπεσε για την πατρίδα

Ήταν όλοι εκεί για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, πατέρα δύο παιδιών από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, που έπεσε κοντά στη Σκύρο, όταν επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Από μικρό παιδί ακούγοντας τα αεροπλάνα να σκίζουν τον ουρανό ετρεχε στην άκρη του χωριού για να τα δει καλύτερα και κάθε φορά έδινε την υπόσχεση ότι θα γίνει και αυτός πιλότος. Και τα κατάφερε με το παραπάνω, αφού κατά γενική ομολογία των συναδέλφων του, ο ήρωας Σμηναγός Γιώργιος Μπαλταδώρος, ήταν ένας από τους καλύτερους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (30-08-2021), στην πλατεία στον οδικό κόμβο Μορφοβουνίου, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Καρδιτσιώτη σμηναγού. Με τη συμπλήρωση τριών ετών από το χαμό του ήρωα πιλότου οι φίλοι του δημιούργησαν ένα βίντεο, με την σκέψη στην οικογένειά του, στους δικούς τους ανθρώπους, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε».

Σύμφωνα με το lamiareport.gr το βίντεο αυτό περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπου ακούγεται η φωνή του, καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον Εθνικό μας εναέριο χώρο, έχει επίσης πλανα από το χωριό του Γιώργου το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του που πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.

Το συγκινητικό και εντυπωσιακό βίντεο επιμελήθηκε ο Ηλίας Κλέτσας της alphafilmworks / aviationfilms.net

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις