Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Γηροκομείο στα Χανιά: Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων – «Πέθαναν από βασανιστήρια»

Γηροκομείο στα Χανιά: Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων – «Πέθαναν από βασανιστήρια»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την κατάσταση που επικρατούσε στο γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά. Τουλάχιστον τριάντα ηλικιωμένοι βρήκαν τραγικό θάνατο, σε μία υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Την Τετάρτη (09.02.2022), συνελήφθησαν επτά εμπλεκόμενοι και πιο συγκεκριμένα η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά και η μητέρα της, δύο γιατροί, δύο νοσηλευτές και ένας διοικητικός υπάλληλος.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα τα στελέχη της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι βασανίστηκαν, παραμελήθηκαν και τους χορηγήθηκαν βαριά κατασταλτικά φάρμακα με κίνητρο το κέρδος.

Οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1, των συγγενών των θυμάτων που κατήγγειλαν το γηροκομείο – «Άουσβιτς» συγκλονίζουν.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο γιος ενός εκ των θυμάτων: «Τον μεταφέραμε τον Αύγουστο του 2019, αν και πηγαίναμε συχνά δεν είχαμε αντιληφθεί τίποτα. Ένα κρύωμα τον οδήγησε στο νοσοκομείο και εκεί είδαν ότι είχε σηψαιμικό σοκ από την κατάκλιση. Εγκεφαλικά ήταν νεκρός όταν έφτασε…»!

Γηροκομείο στα Χανιά: «Την άφησαν να πεθάνει από δίψα»

Ακόμη μία μαρτυρία που σοκάρει είναι από την κ. Μαρία Πιτσιλαδή, συγγενή θύματος. Όπως τονίζει «έκαναν βασανιστήρια και ήταν μία κόλαση».

Click4more: Γηροκομείο στα Χανιά: «Ζωντανοί νεκροί» από την κακομεταχείριση – Νέες αποκαλύψεις για το κολαστήριο

Όμως και μία πρώην εργαζόμενη αποκάλυψε για την κακομεταχείριση που συνέβαιναν μέσα στο γηροκομείο: «Ακόμα σκέφτομαι το βλέμμα της γυναίκας. Δεν με άφηναν ούτε να της βρέξω τα χείλη. Αυτή η γυναίκα ξεψύχησε μετά από τρεις ημέρες από δίψα».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του ANT1: 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις