Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γηροκομείο στα Χανιά: «Στοίβαζαν» ηλικιωμένους σε «κρυφό» δωμάτιο όταν ερχόταν «μιλημένος» έλεγχος

Γηροκομείο στα Χανιά

Έναν μικρό… θησαυρό ανακάλυψαν οι αρχές στο σπίτι της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου στα Χανιά με 105.000 ευρώ σε μετρητά, πάρα πολλά κοσμήματα τεράστιας αξίας και μεταξύ τους και βέρες που φέρονται να ήταν των ανθρώπων που κατέληξαν στο γηροκομείο – κολαστήριο!

Οι δυο ιδιοκτήτριες, μητέρα και κόρη, μαζί με 5 εργαζόμενους της δομής που συνελήφθησαν χθες, κατηγορούνται για τριάντα θανάτους και 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε μια υπόθεση θρίλερ στην οποία εμπλέκονται 36 άτομα.

«Σε όλους θα στείλω αγωγές και μηνύσεις. Είναι όλα ψέματα» έλεγε το πρόσωπο που πριν από έναν χρόνο αναζητούσαν οι πάντες: Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά, μιλούσε για όλους και για όλα στο Live News, προαναγγέλλοντας πως θα κάνει… μηνύσεις και αγωγές. Ένα χρόνο μετά, συνελήφθη.

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν τα πάντα. Το Live News στις 27 Απριλίου είχε αποκαλύψει την υπόθεση ακινήτου, η μεταβίβαση του οποίου γεννά ερωτήματα. Το συμβόλαιο που αποκαλύπτει το Live News δείχνει αγοραπωλησία αστικού ακινήτου αντί τιμήματος 50.000 ευρώ, αντικειμενικής αξίας 157.651, 46 ευρώ.

Συγγενής ηλικιωμένης κατήγγειλε την μεταβίβαση που έγινε -ενώ η ηλικιωμένη έμενε στο γηροκομείο- και το ακίνητο μεταβιβάστηκε σε συγγενικό πρόσωπο εργολάβου που έκανε εργασίες στο γηροκομείο και μάλιστα τα λεφτά δόθηκαν σε μετρητά στην ηλικιωμένη.

Click4more: Γηροκομείο στα Χανιά: «Κόλαφος» το κατηγορητήριο για το μαρτύριο δεκάδων ηλικιωμένων

Σύμφωνα με την δικογραφία στους ηλικιωμένους χορηγούνταν ισχυρά ψυχοφάρμακα για να είναι σε καταστολή. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν μέσα σε ένα χρόνο καταγράφηκαν 68 θάνατοι τροφίμων, όλοι από φερόμενη αιτία, την καρδιακή ανακοπή. Και μάλιστα με υπογραφή από τον ίδιο γιατρό.

Εν τω μεταξύ, η φιλοξενία στο γηροκομείο κόστιζε από 900 ως 1.200 ευρώ το μήνα (!) με την τροφή για τον κάθε ηλικιωμένο να μη ξεπερνά σε κόστος τα 0,55 λεπτά καθημερινά.

Έκρυβαν τους ηλικιωμένους στην ταράτσα και «εξαφάνιζαν» ολόκληρα δωμάτια με γυψοσανίδες όταν θα γινόταν έλεγχος!

Το Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, έκανε το απόγευμα της Παρασκευής, 11.02.2022 και νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις: Σύμφωνα με αυτές, το προσωπικό του γηροκομείου γνώριζε πότε θα γινόταν έλεγχος στον οίκο ευγηρίας!

Έτσι, έκρυβαν τους υπεράριθμους τροφίμους στην ταράτσα και «εξαφάνιζαν» ολόκληρα δωμάτια με γυψοσανίδες, καθώς το γηροκομείο έχει άδεια μόνο για 16 κρεβάτια.

Απίστευτο κι όμως αληθινό…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Live News.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις