Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γούβες: Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση των δυο παιδιών και η τραγική κατάληξη του παππού

Γούβες: Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση των δυο παιδιών και η τραγική κατάληξη του παππού

Τις δραματικές στιγμές διάσωσης των δύο μικρών παιδιών περιγράφει στο newsit.gr, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού περιστατικού στις Γούβες της Κρήτης.

Ο παππούς των παιδιών έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει τα εγγόνια του από τα κύματα.

Ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου, Μανώλης Καλαϊτζάκης ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στην παραλία, στις Γούβες, που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για τον ηλικιωμένο άνδρα. Εκτός από αυτόπτης μάρτυρας, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να βοηθήσουν τους τρεις ανθρώπους που μάχονταν μέσα τη θάλασσα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βρέθηκαν εκεί» τονίζει ο κ. Καλαϊτζάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει το σημείο της παραλίας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έχασε τη ζωή του ο παππούς των δύο παιδιών, ως δύσκολο σημείο και με μεγάλο κυματισμό. 

Λεπτό προς λεπτό οι τραγικές στιγμές

Βιώνοντας λεπτό προς λεπτό την τραγική -όπως εξελίχθηκε- προσπάθεια της διάσωσης δύο μικρών παιδιών από τον παππού τους, ο αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τον τρόμο που έζησαν όλοι όσοι ήταν εκεί και τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν για να δώσουν σωσίβια στην οικογένεια, καθώς, όπως ανέφερε, η κοφτή πέτρα και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα δυσχέραιναν το έργο των κατοίκων αλλά και του Λιμενικού.

«Δεν μπορείς να κρατηθείς από τις πέτρες. Μας ήταν πολύ δύσκολο να τους φτάσουμε» ανέφερε ο κ. Καλαϊτζάκης που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη.

Ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου, ο οποίος υπήρξε και πρώην προϊστάμενος στο ΕΚΑΒ, αφού πρώτα κάλεσε ασθενοφόρο, στη συνέχεια προσπάθησε βοηθήσει στη διάσωση. «Κατέβηκα ως την άκρη της θάλασσας και πέταξα ένα σωσίβιο. Ήταν πολύ δύσκολο να το πιάσουν. Είχε μεγάλα κύματα. Το τραβούσαν τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα πάλευαν με τα κύματα. Όσοι είμασταν εκεί δεν ξέραμε τί άλλο να κάνουμε» είπε συντετριμμένος ο αυτόπτης μάρτυρας.

Στην περιοχή έφτασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Στο σημείο δεν υπήρχε ναυαγοσώστης και κλήθηκε από άλλη διπλανή παραλία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχα σοκαριστεί με αυτά που έβλεπα»

«Βούτηξε και έσωσε τα δύο παιδιά. Μετά πήγε να σώσει και τον άνδρα, αλλά ο παππούς είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Δεν ξέρω τι να πω. Είχα σοκαριστεί με αυτά που έβλεπα» τόνισε στο newsit.gr, Μανώλης Καλαϊτζάκης. 

Και συνέχισε λέγοντας: «Το Λιμενικό προσπάθησε με μεγάλη δυσκολία, λόγω των κυμάτων, να τους φτάσει χωρίς να τους τραυματίσει. Ο ναυαγοσώστης είχε πάνω του το άψυχο κορμί του παππού. Δεν ξέρω τι να πω!».

Ο 60χρονος άτυχος άνδρας, μαζί με τη σύζυγο του και τα εγγόνια τους, είχαν έρθει από τη Γαλλία για διακοπές στην Ελλάδα. Τα δύο παιδιά ηλικίας 7 και 10 ετών έχουν μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης και είναι καλά στην υγεία τους.   

Θανάσης Γερασιμίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις