Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γρεβενά: Ανήλικος έδωσε το χαρτζιλίκι του στους πυροσβέστες που έσβηναν τις φωτιές

Γρεβενά: Ανήλικος έδωσε το χαρτζιλίκι του στους πυροσβέστες που έσβηναν τις φωτιές
GRTimes

Συγκίνηση στα Γρεβενά. Ανήλικος μαθητής χάρισε το χαρτζιλίκι του στην πυροσβεστική, αγοράζοντας 500 μπουκάλια νερού για τις δυνάμεις της υπηρεσίας.

Ο μικρός Γιώργος από τα Γρεβενά παρέδωσε μαθήματα αλληλεγγύης, αποφασίζοντας να διαθέσει το ποσό που είχε ως χαρτζιλίκι, προκειμένου να αγοράσει 500 φιάλες νερού τις οποίες στη συνέχεια παραχώρησε ως δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα της περιοχής, κατά τις ημέρες που έκαιγαν οι μεγάλες φωτιές.

Όπως λέει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανδρεόπουλος:

«Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε έκκληση προς τον κόσμο να βοηθήσει καθώς αντιμετωπίζαμε έλλειψη νερού, η ευαισθητοποίηση των απλών πολιτών ήταν κάτι παραπάνω συγκινητική. Η κίνηση δε, του μικρού Γιωργάκη προκάλεσε ένα ευχάριστο σοκ στους συναδέλφους από τα Γρεβενά, αλλά και σε εμάς φυσικά που το μάθαμε γι’ αυτήν πολύ γρήγορα».

Να σημειωθεί ότι το φορτίο των 500 νερών που παραδόθηκε στο Σώμα των Γρεβενών, συνοδευόταν και από ένα σημείωμα του ανήλικου δωρητή στο οποίο έγραψε χαρακτηριστικά:

«Με λένε Γιωργάκη και προσφέρω το δικό μου χαρτζιλίκι. 500 νερά για τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής για να έχουν νερό αυτές τις δύσκολες μέρες».

Η οικογένεια του παιδιού θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις