Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Γρεβενά: Εξαϋλώθηκε το εργοστάσιο από την έκρηξη – Τσιμεντοκολώνες τινάχτηκαν σε απόσταση 400 μέτρων

Γρεβενά: Εξαϋλώθηκε το εργοστάσιο από την έκρηξη – Τσιμεντοκολώνες τινάχτηκαν σε απόσταση 400 μέτρων

Ακόμα και σε ακτίνα τετρακοσίων μέτρων εκσφενδονίστηκαν οι τσιμεντοκολώνες του κτιρίου της μονάδας παραγωγής του εργοστασίου εκρηκτικών στην περιοχή Ιτέα στα Γρεβενά, όπου σήμερα το πρωί σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη που είχε σαν αποτέλεσμα τρεις εργαζόμενοι αγνοούνται, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.  

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8:20. Εκείνη την ώρα στο εργοστάσιο βρίσκονταν στην μονάδα παραγωγής τρία άτομα τα οποία έως και αυτή την ώρα δεν έχουν εντοπιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στους χώρους του εργοστασίου. 

Εξαϋλώθηκε το εργοστάσιο, κομμάτια τινάχτηκαν σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων

Οι φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης που παρουσιάζει το newsit.gr αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής, καθώς ένα μεγάλο μέρος της έκτασης του εργοστασίου έχει μετατραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο, και φαίνεται να μην έχει μείνει τίποτα.

Αυτή την ώρα στο εργοστάσιο επιχειρούν 22 άνδρες της πυροσβεστικής μεταξύ των οποίων και στελέχη της ΕΜΑΚ, προκειμένου να εντοπίσουν τους 3 αγνοούμενους.

«Από την έκρηξη η μονάδα παραγωγής διαλύθηκε εντελώς. Οι τσιμεντοκολώνες του κτιρίου εκτοξεύτηκαν σε απόσταση 400 μέτρων. Το εργοστάσιο βρίσκεται μέσα στα βουνά και οι αποθήκες του είναι υπόγειες, κάτω από το έδαφος. Γύρω από το εργοστάσιο υπάρχουν χωρία αλλά είναι σε απόσταση τέτοια που δεν κινδύνεψαν» λέει στο newsit.gr, ο πύραρχος Αντώνης Καλαϊδόπουλος. 

Σε σοκ ο εργαζόμενος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες τώρα οι τρεις αγνοούμενοι εργάζονταν στην μονάδα παραγωγής του εργοστασίου και δεν αποκλείεται την ώρα της έκρηξης να βρίσκονταν όλοι εντός του συγκεκριμένου κτιρίου προκειμένου να χειριστούν τα μηχανήματα αλλά και να πραγματοποιήσουν τις εργασίες που προβλέπονται.  

Όσον αφορά τώρα τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν να έχουν τραυματιστεί δύο άτομα, αυτές διαφοροποιήθηκαν. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μόνο ένα άτομο της ασφαλείας του εργοστασίου το οποίο υπέστη σοκ από την δυνατή έκρηξη.    

Οι τρεις εργαζόμενοι που αγνοούνται είναι κάτοικοι από τα Γρεβενά και την Κοζάνη. «Το εργοστάσιο είναι σε απόσταση μόλις δύο λεπτών από το σπίτι μου. Ο θόρυβος που άκουσα ήταν τόσο δυνατός, σαν να έγινε η έκρηξη έξω από το σπίτι μου. Ακόμα και αυτή τη στιγμή βγαίνουν καπνοί»,  λέει στο newsit.gr κάτοικος  των Αγαλαιών των Γρεβενών. 

Θανάσης Γερασιμίδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις