Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γρεβενά: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Ιτέα

Γρεβενά: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Ιτέα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Ιτέα στα Γρεβενά γύρω στις 8:20 το πρωί, σημαίνοντας συναγερμό στην περιοχή.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Ιτέα Γρεβενών και παρήγαγε εκρηκτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 3 αγνοούνται. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγνοούμενοι είναι 3 φύλακες του εργοστασίου. Στο σημείο έχουν σπεύσει 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ πηγαίνουν και άντρες της 2ης και της 5ης ΕΜΑΚ.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης μίλησε στο newsit.gr και είπε πως η έκρηξη έγινε αισθητή στην πόλη των Γρεβενών.

«Ήταν μεγάλη έκρηξη. Έγινε αισθητή και στην πόλη των Γρεβενών που είναι μακριά. Αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάποιοι μιλούν για δύο τουλάχιστον τραυματίες και για αγνοούμενους». 

Οι πρώτες εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr προκαλούν σοκ, καθώς φαίνεται πως από την έκρηξη έχουν γίνει όλα λαμπόγυαλο!

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών, Χρήστος Τριγώνης δήλωσε στο ThessToday.gr ότι έως τώρα άγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκλήθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο, ενώ τονίζει ότι «το κτήριο δεν ισοπεδώθηκε μόνο, αλλά εξαϋλώθηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Τριγώνη υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι έως τώρα και ένας τραυματίας. «Ο ένας τραυματίας είναι ο φύλακας, ο οποίος μεταφέρεται σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, οι άλλοι τρεις αγνοούμενοι είναι εργαζόμενοι του εργοστασίου. Τρεις είναι οι αγνοούμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές από τον δήμο Γρεβενών τονίζουν στο ThessToday.gr ότι το σημείο έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, ενώ η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και 30 χιλιόμετρα μακριά.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 08.40. Αυτή τη στιγμή στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, ασθενοφόρα, αλλά και συγγενείς των εργαζομένων που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φύλακας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις