Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: «Φταίμε που δεν την προστατεύσαμε – Γυρνούσε στο σπίτι με το φόβο μετά τη δουλειά» – Συγκλονίζει ο γιος της 41χρονης

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: «Φταίμε που δεν την προστατεύσαμε – Γυρνούσε στο σπίτι με το φόβο μετά τη δουλειά» – Συγκλονίζει ο γιος της 41χρονης

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο με μια 41χρονη μητέρα 3 παιδιών ηλικίας 8,14 και 19 ετών να βρίσκει τραγικό θάνατο από τα χέρια του άνδρα της.

Ο 49χρονος δράστης το απόγευμα της Κυριακής ξυλοκόπησε άγρια την άτυχη γυναίκα η οποία κατάφερε να του ξεφύγει και να πάει στο αστυνομικό τμήμα για να τον καταγγείλει.

Μια ώρα αργότερα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών με τον 49χρονο να την περιμένει και να την κατακρεουργεί με ένα μαχαίρι και ενώ ήταν ήδη καταζητούμενος από τις αρχές μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει η γυναίκα.

«Σε μια τέτοια πράξη σαφώς και είναι μετανιωμένος, σαφώς και την καταδικάζει, όπως την καταδικάζουν όλοι αλλά κάποια στοιχεία εκ των οποίων οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη πράξη θα αποκαλυφθούν. Σίγουρα υπάρχουν κάποια στοιχεία που μου ανέφερε και τα οποία δημιούργησαν αυτή τη διάθεση από τη δικά του πλευρά, να φτάσει εκεί που έφτασε», δήλωσε ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δικηγόρος του 49χρονου

Ο 49χρονος μάλιστα μετά τον στυγερό έγκλημα εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε και πάλι το πρωί της Δευτέρας στην οικοδομή που εργαζόταν όπου και συνελήφθη. Την άτυχη γυναίκα την βρήκε μια γειτόνισσα σε μια λίμνη αίματος και δίπλα της ένα κουζινομάχαιρο.

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Στράβωσε το μαχαίρι από τη μανία των χτυπημάτων – Το πρώτα λόγια του 49χρονου δολοφόνου στις αρχές

Ο δράστης στην 18 Ιουνίου είχει συλληφθεί και πάλι για ενδοοικογενειακή βία μετά από άγριο ξύλο που είχε ρίξει στη σύζυγό του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος ενώ η 41χρονη τον λυπήθηκε και τον δέχθηκε και πάλι στο σπίτι.

«Μετά τον άγριο καυγά που είχανε μεταξύ τους, η γυναίκα έκανε την καταγγελία αυτή. Τον πήρανε αυτόφωρο, τον κρατήσανε 3 ημέρες μέσα και τον αφήσανε ελεύθερο μετά. Μετά είπε, γιατί έχει παιδιά, πέσανε και τα παιδιά της επάνω και είπανε να τα βρούνε κτλ. Τα βρήκανε συνήθως έτσι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, τώρα κανείς δεν ξέρει το τι θα προκύψει στην συνέχεια», δήλωσε ο Διονύσης Γιακουμέλος, Πρόεδρος Κοινότητας Πλάνου – Τσιλιβί.

Οι γείτονες άκουγαν συχνά καβγάδες και καλούσαν την αστυνομίας

Η μαρτυρία μιας γειτόνισσας σοκάρει καθώς όπως είπε στις Αρχές ο 49χρονος αφού χτύπησε την γυναίκα, στη συνέχεια την τραβούσε από τα μαλλία και φώναζε ότι θα την σκοτώσει. Μάλιστα οι γείτονες άκουγαν συχνά καβγάδες και καλούσαν την αστυνομία.

«Δεν υπήρχε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας και τούτο διότι υπήρξε μια πράξη που είχε χαρακτηριστεί ως απόπειρα ενδοοικογενειακής βίας η οποία είχε αναβληθεί και δεν έχει ακόμη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό», δήλωσε ο Δικηγόρος 49χρονού.

Συγκλονίζει ο γιος της 41χρονης

Σοκαρισμένος είναι ο μεγάλος γιος της άτυχης γυναίκα που μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η μητέρα του και περιγράφει με δάκρυα στα μάτια τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι.

«Ήταν η κακιά ώρα. Έλειπα, δεν πρόλαβα. Συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Το φταίξιμο είναι και δικό μας, γιατί δεν είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ήταν πολύ μεγάλο λάθος μας αυτό. Τα συζητούσαμε με την μάνα μου. Γύριζε στο σπίτι με τον φόβο μετά την δουλειά και τώρα αυτή την περίοδο έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Κι εγώ δεν ήμουν εδώ. Είχαμε επικοινωνία με τον πατέρα μου, απλά ήταν άνθρωπος που με την πάροδο του χρόνου η συμπεριφορά του χειροτέρευε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις