Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η ακρίβεια «χτυπά» και το σουβλάκι στη Λέσβο: Στα 3,30 η πίτα

Η ακρίβεια «χτυπά» και το σουβλάκι στη Λέσβο: Στα 3,30 η πίτα

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της ακρίβειας και στη Λέσβο, με το σουβλάκι να φτάνει ακόμα και τα 3,30 ευρώ. Επαγγελματίες της εστίασης κάνουν λόγο για αυξήσεις που φτάνουν το 100% στις πρώτες ύλες. 

Η τιμή από το αγαπημένο σε όλους σουβλάκι σε μερικά ψητοπωλεία της Λέσβου, όπως αναφέρει το lesvospost.com, λόγω της ακρίβειας σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας ακόμη και τα 3,30 ευρώ. Μάλιστα οι επαγγελματίες του χώρου φοβούνται ότι οι πρώτες ύλες που «καλπάζουν», θα σπρώξουν ακόμα πιο ψηλά τις τιμές.

Στα ύψη όμως έχει φτάσει και η τιμή στο απλό σουβλάκι αφού πλέον φτάνει τα 2,20 ευρώ, το καθένα!

Η διαμόρφωση αυτών των τιμών, όπως αναφέρουν επαγγελματίες εστίασης, σχετίζεται με τις μεγάλες αυξήσεις που υπάρχουν στις πρώτες ύλες, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν το 100%. Όπως αναφέρουν, το ηλιέλαιο για παράδειγμα πριν λίγες ημέρες το αγόραζαν 12 ευρώ το 10κιλο ενώ σήμερα το προμηθεύτηκαν πάνω 35 ευρώ! Η πίτα από 70 λεπτά πήγε στα 90 λεπτά, το χοιρινό κρέας από 6 ευρώ έφτασε τα 6,90. Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις επίσης αυξημένες τιμές ρεύματος, καθώς κάποιος που πλήρωνε για παράδειγμα 1.000 ευρώ, σήμερα πληρώνει 2.000 ευρώ.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων και εστιατορίων στην Λέσβο είναι πλέον σε απόγνωση, καθώς στην ήδη μειωμένη αγοραστική δύναμη που οδηγεί σε πτώση της πελατείας που έχει αγγίξει το 60%, είναι αναγκασμένοι τώρα να ανεβάσουν τις τιμές στα ύψη και σε προϊόντα που μέχρι πρότινος ήταν ιδιαίτερα φτηνά.

Οι επαγγελματίες τρέμουν στην ιδέα πως οι πρωτόγνωρες αυτές αυξήσεις θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την κατανάλωση.

Με πληροφορίες από lesvospost.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις