Πέμπτη, 16 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η απαγορευμένη εδώ και 21 χρόνια «σάπια» γέφυρα του Ευρώτα – Απίστευτο κι όμως ελληνικό!

Η απαγορευμένη εδώ και 21 χρόνια «σάπια» γέφυρα του Ευρώτα – Απίστευτο κι όμως ελληνικό!

Στην καρδιά της Πελοποννήσου υπάρχει εδώ και 21 χρόνια μια αποδεδειγμένα ακατάλληλη γέφυρα. Παρόλα αυτά αποτελεί κύρια οδική αρτηρία, καθώς ενώνει τη Λακωνία από τη μία όχθη του ποταμού Ευρώτα στην άλλη.

Πρόκειται για μία μεταλλική γέφυρα παλαιού τύπου που αν βρεθεί κανείς για πρώτη φορά μπροστά της και δεν τη διασχίζει εκείνη τη στιγμή κάποιος άλλος ακόμα οδηγός το πιο πιθανό είναι να πιστέψετε πως έχετε πάρει λάθος δρόμο.

Τα σκουριασμένα σίδερα που την αποτελούν, καθώς και το κατεστραμμένο οδόστρωμα σε συνδυασμό με τον εκκωφαντικό ήχο όταν τη διασχίζουν φορτηγά, την καθιστούν κυριολεκτικά γέφυρα του τρόμου!

Αν έχετε ειδικά την ατυχία την στιγμή που τη διασχίζετε να… στριμωχτείτε από κάποιο άλλο όχημα τύπου τρακτέρ ή φορτηγό κι αν τελικά χωρέσετε, θα νιώσετε τόσο άβολα που είναι ικανό να σας οδηγήσει ακόμα και στη σκέψη να εγκαταλείψετε το όχημά σας και να τρέξετε στο κοντινότερο άκρο της συγκεκριμένης γέφυρας προκειμένου να νιώσετε ασφαλείς!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και σε συνδυασμό με τις αμείλικτες εικόνες από το drone της ομάδας Up Stories το συμπέρασμα είναι ένα:

«Αυτή η γέφυρα Κύριοι Κύριοι των αρμόδιων υπηρεσιών μια μέρα θα πέσει και τότε κανείς μα κανείς δεν θα πρέπει να προσποιηθεί πως… έπεσε από τα σύννεφα ή πως δεν γνώριζε».

Σημειωτέο είναι ότι η συγκεκριμένη γέφυρα αποτελεί το μοναδικό σημείο προσπέλασης επιβατηγών και βαρέων οχημάτων στη Νότια Λακωνία και κατά τα χρόνια που πέρασαν από το 2001 μέχρι σήμερα, εκτός από τις μεγάλες φθορές στον σκελετό, έχει και ραγισμένα μεταλλικά στηρίγματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις