Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η ασυνειδησία είναι αήττητη! Πλαστικά γάντια αλλά και μάσκες μιας χρήσης πεταμένα εδώ κι εκεί (pics)

Η ασυνειδησία είναι αήττητη! Πλαστικά γάντια αλλά και μάσκες μιας χρήσης πεταμένα εδώ κι εκεί (pics)

Πεταμένα γάντια και μάσκες για τον κορονοϊό μετατρέπονται σε μία απίστευτα επικίνδυνη υγειονομική και οικολογική “βόμβα”. Παράλληλα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορά το μέγεθος της αψυχολόγητης συμπεριφοράς και αχαρακτήριστης νοοτροπίας μερίδας των νεοελλήνων.

Τα προστατευτικά γάντια και οι μάσκες μιας χρήσης πλημμύρισαν κατοικημένες περιοχές, με τους ασυνείδητους που τα πετούν, να μην καταλαβαίνουν τη ζημιά που κάνουν.

Τα συναντά κανείς πεταμένα σε δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκινγκ, πάρκα, σούπερ μάρκετ και σε κάθε άλλο πιθανό και απίθανο σημείο.

Ένας σημαντικός αριθμός πολιτών, τα βγάζει και τα πετάει όπου βρει, σε μια απαράδεκτη και εγκληματική συμπεριφορά, καθώς δημιουργείται κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού για τους υπόλοιπους, ενώ ρυπαίνεται σε τεράστιο βαθμό το περιβάλλον, θέτοντας σε κίνδυνο και τα ζώα αδέσποτα ή συντροφιάς.

Παράδειγμα η Θεσσαλονίκη όπου πλαστικά γάντια και μάσκες μιας χρήσης, εντοπίζονται πεταμένα παντού. Ακόμη και έξω από τα νοσοκομεία “Ιπποκράτειο” αλλά και από το “ΑΧΕΠΑ”, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Η θέση που πρέπει να υποδεχτεί αυτά τα αναλώσιμα αλλά και επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον υλικά είναι οι κανονικοί πράσινοι κάδοι και όχι οι μπλε ανακύκλωσης.

πληροφορίες / φωτογραφίες: grtimes.gr 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις