Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η εκδρομή τους βγήκε ξινή! Περιπέτεια για δύο στην Εύβοια [pics]

Η εκδρομή τους βγήκε ξινή! Περιπέτεια για δύο στην Εύβοια [pics]

Ο νεαρός και η κοπέλα παρέμεναν εγκλωβισμένοι για ώρες σε ακτή της Βόρειας Εύβοιας.

Ένας νεαρός 21 ετών και μία κοπέλα 19 ετών εγκλωβίστηκαν σήμερα το πρωί σε απομακρυσμένη ακτή στην Βόρεια Εύβοια. Χρειάστηκε να επέμβει η 7η ΕΜΑΚ και τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής από το Μαντούδι και την Ιστιαία με το Λιμεναρχείο για τον απεγκλωβισμό τους.

Ήταν 8.20 το πρωί όταν ενημέρωσαν από το κινητό τους τηλέφωνο την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι εγκλωβίστηκαν σε ακτή μεταξύ Μαντουδίου και Πηλίου στην Βόρεια Εύβοια.

Το σκάφος τους προσέκρουσε σε βράχια και άρχισε να βάζει νερά και έτσι κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν και ότι πρέπει να βγουν στην ακτή και να περιμένουν τις Αρχές για να τους διασώσουν.

Όμως, δια θαλάσσης τα Σώματα Ασφαλείας  δεν μπορούσαν να τους πλησιάσουν, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν. Έτσι το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής του Μαντουδίου σε συνεργασία με το τοπικό Λιμενικό Σώμα και υπάλληλο του δασαρχείου αποφασίσανε να τους προσεγγίσουν μέσα από το βουνό, στο οποίο υπάρχει μονοπάτι που καταλήγει στην συγκεκριμένη ακτή.

Εν τω μεταξύ, είχε φτάσει και ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών που είχε ειδοποιηθεί και έτσι όλοι μαζί ξεκίνησαν την κατάβαση μέσα από ένα αρκετά δύσβατο σημείο.

Για τον λόγο αυτό είχαν ειδοποιήσει και την 7η ΕΜΑΚ η οποία ξεκίνησε από Λαμία. Όταν όμως έφτασε και ξεκίνησε την πεζοπορία τους βρήκαν να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους και αφού εξετάστηκαν επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Πρόκειται για επισκέπτες στην περιοχή που ξεκίνησαν από τον Ωρωπό για μία θαλάσσια βόλτα στον Ευβοϊκό.

πηγή: tvastar

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις