Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η γρίπη κλείνει τα σχολεία! Ποια είναι αυτά που δεν θα λειτουργήσουν

Η γρίπη κλείνει τα σχολεία! Ποια είναι αυτά που δεν θα λειτουργήσουν

Ενας ένας οι δήμοι της χώρας κρατούν κλειστά τα σχολεία, καθώς η εποχική γρίπη βρίσκεται σε πλήρη έξαρση. Ποια είναι αυτά που δεν θα λειτουργήσουν.

Για τα καλά έχει χτυπήσει η γρίπη τους μαθητές και πολλά είναι τα σχολεία που παραμένουν κλειστά σε όλη την Ελλάδα. Με απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών και ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλειστά θα μείνουν για δύο ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή 29 και 30 Ιανουαρίου) 36 συνολικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Ο αριθμός των μαθητών που απουσιάζει είναι εξαιρετικά υψηλός με αποτέλεσμα το κλείσιμο να κρίνεται επιβεβλημένο. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης δεν διαπιστώνεται προς το παρόν εξίσου σοβαρό πρόβλημα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Και εκεί οι μαθητές έχουν πέσει θύματα των εποχικών ιώσεων ο αριθμός όμως αυτών που απουσιάζουν δεν κυμαίνεται σε εξ ίσου υψηλά ποσοστά.

Τα Δημοτικά Σχολεία που θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 30 και 31 Ιανουαρίου είναι τα ακόλουθα: Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας- Νεοκαισάρειας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων, Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων, 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων,

Με την ίδια απόφαση κλείνουν για το ίδιο χρονικό διάστημα και τα ακόλουθα Νηπιαγωγεία: 22ο Ιωαννίνων, 28ο Ιωαννίνων, Κουτσελιού, 6ο Ανατολής, 19ο Ιωαννίνων, 6ο Ιωαννίνων, 1ο Ιωαννίνων, 3ο Ιωαννίνων, 1ο Περάματος, 30ο Ιωαννίνων, 8ο Ιωαννίνων, 3ο Ανατολής, 3ο Κατσικά, 5ο Ανατολής, 10ο Ιωαννίνων, 7ο Ιωαννίνων, Πεδινής, 14ο Ιωαννίνων, 5ο Ιωαννίνων, 18ο Ιωαννίνων, Αμφιθέας, 4ο Ιωαννίνων, Κρύας, 25ο Ιωαννίνων, 1ο Κατσικά, 2ο Ιωαννίνων, 15ο Ιωαννίνων, Ειδικό Ιωαννίνων, 1ο Νεοχωρόπουλου, 33ο Ιωαννίνων, 11ο Ιωαννίνων.

Ποια δεν θα λειτουργήσουν στην Πρέβεζα

Μετά από απόφαση του δημάρχου Πρέβεζας πολλά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω του μεγάλου ποσοστού μαθητών που ασθενούν από την εποχική γρίπη.

Συγκεκριμένα κλειστά θα μείνουν μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2020 τα εξής σχολεία: 9ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, Νηπιαγωγείο Καναλίου, Νηπιαγωγείο Ν.Σινώπης,
Νηπιαγωγείο Ν.Σαμψούντας, Νηπιαγωγείο Λούρου, Νηπιαγωγείο Ν.Ωρωπού, Δημοτικό Σχολείο Ν.Σινώπης, Δημοτικό Σχολείο Ν.Ωρωπού, Δημοτικό Σχολείο Λούρου.

Αυτά θα είναι κλειστά στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα πολλά σχολεία θα είναι κλειστά και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στους δήμους Λαγκαδά, Κορδελιού – Ευόσμου και Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου τα εξής σχολεία: 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού.

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή (30, 31 Ιανουαρίου) τα εξής σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, 3ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων, 4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων

Στον δήμο Λαγκαδά, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου τα εξής σχολεία:
Νηπιαγωγεία: 3ο Λαγκαδά, 4ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου.
Δημοτικά: 3ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.
Γυμνάσια – Λύκεια: Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών, Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου

Στο μεταξύ, με απόφαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς της Δημοτικών Ενότητας Μελίκης και του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας του Δήμου μας, για την Πέμπτη 30-01-2020 και την Παρασκευή 31-01-2020, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων εποχικής γρίπης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις