Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Η καταστροφή στην Κρήτη από ψηλά: Δρόμοι, σπίτια έγιναν ένα!

Κρήτη κακοκαιρία

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην Κρήτη και περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου. Δεκάδες κάτοικοι κινδύνεψαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και ανέβηκαν ακόμα και στις ταράτσες για να σωθούν.

Οι εικόνες από την Κρήτη τρομάζουν καθώς μέσα σε λίγες ώρες έπεσε νερό ενός χρόνου (!). Πολλά αυτοκίνητα κατέληξαν στην θάλασσα, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να μείνουν πλέον στα σπίτια τους, ενώ οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις για μεγάλη προσοχή, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει την Κρήτη.

Πολλά είναι τα προβλήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τις Γούρνες μέχρι το Σίσι. Βίντεο από drone δείχνει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τον απίστευτο όγκο νερού που “σάρωσε” ό,τι βρήκε στο πέρασμά του μέχρι τη θάλασσα. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο χειριστής του drone, ο Nikos Somaras:

“Μόλις 10 λεπτά σταμάτησε και μπόρεσα να το πετάξω! Στο βίντεο βλέπουμε υποχώρηση του νερού από 3 έως 5 μέτρα… πραγματικά σοκαριστικό! Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυλές και ισόγεια κτίσματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λάσπες και φερτά υλικά καθιστούν την προσπέλαση αδύνατη”!

Εξάλλου μεγάλα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης που καταγράφηκαν σε περιοχές της Κρήτης από το απόγευμα της Δευτέρας 09/11 έως το απόγευμα της Τρίτης 10/11, όπως δημοσιοποίησαν και οι μετεωρολόγοι του meteo.gr.
Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης.

 

Ύψη βροχής

πηγή: cretalive.gr

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις