Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

«Η κόρη μου έβλεπε καπνούς από μέσα» – Μαρτυρία πατέρα προσκόπου στο newsit.gr από τη φωτιά στο λεωφορείο

«Η κόρη μου έβλεπε καπνούς από μέσα» – Μαρτυρία πατέρα προσκόπου στο newsit.gr από τη φωτιά στο λεωφορείο

Τις στιγμές τρόμου και αγωνίας που πέρασε ομάδα προσκόπων το μεσημέρι της Πέμπτης όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπιασε φωτιά, περιγράφει στο newsit.gr ο πατέρας της 17χρονης προσκόπου που ήταν μέσα στο τουριστικό λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες!

Ο Σπύρος Κεφαλάς, πατέρας της 17χρονης που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο που έπιασε φωτιά, περιγράφει στο newsit.gr «έφυγαν τα παιδιά από τον Βόλο, πήγαν στην Λάρισα, παρέλαβαν άλλα παιδάκια από εκεί και κατεβαίνοντας προς το Αγρίνιο για μία συνάντηση που έχουν του ΠΑ.Π.Ε. (37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση), στο Μπράλο κάποια στιγμή η κόρη μου, μου είπε ότι είδε καπνούς μέσα στο λεωφορείο».

Μάλιστα μας αναφέρει ότι «ο οδηγός σε πρώτη φάση δεν αντιλήφθηκε ότι είχε καπνό το λεωφορείο απέξω και τον ενημέρωσε κάποιος διερχόμενος οδηγός και σταμάτησε αμέσως ο άνθρωπος το όχημα και μόλις σταμάτησε ξεκίνησαν να υπάρχουν οι καπνοί και μέσα στο λεωφορείο».

Τα παιδιά κατέβηκαν κάτω και όπως λέει στο newsit.gr ο κ. Κεφαλάς «πήραν πολύ γρήγορα όλα τα πράγματά τους, μεταφέρθηκαν στην άκρη του δρόμου περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο, γιατί εκεί ο δρόμος είναι λίγο περίεργος και μετά από ώρες είχε καεί ολοσχερώς. Τέλος καλό όμως όλα καλά».

Το newsit.gr εξασφάλισε και το οπτικοακουστικό υλικό, που η κόρη του κου Κεφαλά αμέσως έστειλε στην οικογένειά της, προκειμένου να μην ανησυχούν για εκείνη.

Οι 33 πρόσκοποι μεταφέρθηκαν στο Αγρίνιο με άλλο λεωφορείο που εστάλη αμέσως. Μάλιστα στο βίντεο που έστειλε η 17χρονη στην οικογένειά της ακούγονται οι πρόσκοποι σοκαρισμένοι στη θέα του καμένου ολοσχερώς λεωφορείου, στο οποίο πριν λίγη ώρα επέβαιναν οι ίδιοι μέσα.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αναφορικά με το περιστατικό με το τουριστικό λεωφορείο στο Μπράλο:

«Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υπεύθυνα ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 28/4/2022 το μεσημέρι, ναυλωμένο τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 28 εφήβους Προσκόπους (ηλικίας 15-18 ετών) και πέντε ενήλικες συνοδούς τους από τον Βόλο στο Αγρίνιο όπου διεξάγεται πανελλήνια προσκοπική δραστηριότητα, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, έπιασε φωτιά στο Μπράλο και υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Τα ενήλικα στελέχη που συνόδευαν τους εφήβους αντιλήφθηκαν έγκαιρα τη βλάβη, απομάκρυναν οργανωμένα τους επιβαίνοντες μαζί με τα προσωπικά τους αντικείμενα χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός. Επιπλέον ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες πυροσβεστικές αρχές που επιχείρησαν στο σημείο και περιόρισαν τη φωτιά. Επίσης ενημερώθηκαν και οι γονείς των ανηλίκων.

Το τουριστικό πρακτορείο απέστειλε άμεσα νέο λεωφορείο και οι Πρόσκοποι συνέχισαν το ταξίδι τους για τον Αγρίνιο όπου θα συμμετάσχουν κανονικά στη προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί τη μεγαλύτερη παιδαγωγική κίνηση νέων και σε όλες τις δραστηριότητες του τηρούνται πρωτόκολλα ασφάλειας για τα οποία έχουν εκπαιδευτεί οι ενήλικες εθελοντές του και συνεργάζεται πάντοτε με εταιρείες που τηρούν επίσης τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφάλειας.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ασφάλεια των ανηλίκων και των ενηλίκων μελών ακόμα και κάτω από ατυχείς συνθήκες όπως συνέβη σήμερα. Τέλος, το Σ.Ε.Π. ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην επιχείρηση στο Μπράλο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις