Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η κούκλα – προσφυγοπούλα ύψους 3,5 μέτρων έφτασε στην Ελλάδα και περπάτησε στη Χίο

Η κούκλα – προσφυγοπούλα ύψους 3,5 μέτρων έφτασε στην Ελλάδα και περπάτησε στη Χίο
ΦΩΤΟ Chiosphotos

Ένα μικρό κορίτσι σε ένα μεγάλο ταξίδι. Το 2021, μία κούκλα ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή μίας προσφυγοπούλας από τη Συρία θα διασχίσει 8000 χιλιόμετρα για την στήριξη των προσφύγων όλου του κόσμου και ειδικά των νεαρών προσφύγων.

Στην καρδιά του ταξιδιού, η Μικρή Αμάλ θα περπατήσει 8.000 χιλιόμετρα. Το ταξίδι της είναι ένας μακρύς δρόμος που ξεκινά από την Γκαζιαντέπ, μία πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με στάσεις σε πάνω από 70 μεγάλες και μικρές πόλεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

default

Πρώτος σταθμός της Αμάλ στην Ελλάδα ήταν η Χίος, όπου την υποδέχθηκε πλήθος κόσμου με μουσική και χιώτικα παινέματα.

Η ιστορία της Μικρής Αμάλ έχει γίνει πλέον μία οδύσσεια επικών διαστάσεων καθώς η ηρωίδα έχει ζωντανέψει με τη μορφή μίας τεράστιας κούκλας από την Handspring Puppet Company. Καθώς ακολουθούμε την περιπλάνηση της Μικρής Αμάλ από το Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μέχρι το Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκείνη θα φωτίζει τις ιστορίες των εκατομμυρίων νεαρών προσφύγων που ζουν εκτοπισμένοι – και αναγκασμένοι να κινδυνεύουν σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις