Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τους εορτασμούς: «Ας μην αφήσουμε φέτος τον ιό να γιορτάσει μαζί μας»

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τους εορτασμούς: «Ας μην αφήσουμε φέτος τον ιό να γιορτάσει μαζί μας»

Ένα δυνατό μήνυμα για τους φετινούς εορτασμούς του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη και την πανδημία του κορονοϊού, εκπέμπει ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης.

«Η καθημερινή απώλεια πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, ο οποίος προτρέπει τους πολίτες στη βόρεια Ελλάδα να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και υπενθυμίζει τα μέτρα προστασία που πρέπει να τηρηθούν από όλους.
Η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως λέει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, επί μακρό χρονικό διάστημα παρουσιάζει μια συνεχώς επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζει πως υπάρχει συνεχιζόμενη πίεση στο ΕΣΥ, «όπου οι συνάδελφοι γιατροί δίνουν καθημερινό αγώνα σε μια μάχη ζωής και θανάτου».

«Δεν θα πρέπει να μετατρέψουμε πάλι τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου», συνεχίζει υπογραμμίζοντας, ότι «η απώλεια ανθρώπινων ζωών δεν θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους».

«Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι – πολλές φορές νέοι- αφήνοντας τις οικογένειές τους να θρηνούν για τον θάνατό τους. Όμως δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μην εξετάσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσηλευομένων ασθενών σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, αλλά και των συμπολιτών μας που πεθαίνουν νικημένοι από τον ιό και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είχαν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις