Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Όλοι όσοι μιλούν βοηθούν τον δράστη»

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Όλοι όσοι μιλούν βοηθούν τον δράστη»

O ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων παρακολουθεί καθημερινά το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Η κάθε του δήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία…

Η διερεύνηση της υπόθεσης με τα τρία νεκρά κορίτσια της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, έχει μπει στην τελική της ευθεία. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων κάνει το δικό του απολογισμό, για την υπόθεση που έχει καθηλώσει την κοινή γνώμη της χώρας. Τονίζει με νόημα, πως αν υπάρχει δράστης σε αυτή την υπόθεση, έχει λάβει σημαντικές πληροφορίες από τα δημοσιεύματα και τις τοποθετήσεις ειδικών, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει τεχνικό πραγματογνώμονα.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών αδελφών στην Πάτρα. Όπως σημείωσε, σχετικά και με όσα ακούγονται και λέγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα social media, «οι προανακριτικές Αρχές ξέρουν τι να κάνουν. Υπάρχει άνθρωπος που έχει δει τα δεδομένα στο μικροσκόπιο, ο κ. Αγαπητός, που δεν τον αμφισβητεί κανείς, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχει δει 50.000 πνεύμονες και 50.000 καρδιές και μας έχει δώσει τα φώτα του, σε όλους τους ιατροδικαστές». 

«Εγώ με βάση ευρήματα από τα δύο παιδιά και εκτίμηση για το τρίτο, έχω δημιουργήσει ένα σενάριο. Κατά πόσον αυτό μπορεί να επαληθευτεί, μένει να το δούμε», είπε σχετικά με τις αναφορές του για ασφυκτικό θάνατο, οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση. 

Επεσήμανε πάντως με νόημα, αναφερόμενος σε δηλώσεις άλλων ιατροδικαστών για το εν λόγω ζήτημα, πως «όλοι εμείς που μιλάμε έχουμε προσφέρει μια καλή υπηρεσία στον δράστη, εάν υπάρχει, έχοντας δώσει πολλές πληροφορίες, τόσες που δεν θα χρειαστεί ούτε τεχνικό πραγματογνώμονα».  «Το θέμα είναι να προστατεύσουμε την επιστήμη μας, να μας έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες», κατέληξε ο κ. Λέων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις