Πέμπτη, 29 Φεβ.
18oC Αθήνα

Ιεράπετρα: «Είχε αγάπη για τις μηχανές» λέει συντετριμμένος στο newsit.gr ο θείος του 17χρονου Μάριου που σκοτώθηκε σε πίστα motocross

Ιεράπετρα: «Είχε αγάπη για τις μηχανές» λέει συντετριμμένος στο newsit.gr ο θείος του 17χρονου Μάριου που σκοτώθηκε σε πίστα motocross

Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η Κρήτη μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 17χρονο Μάριο σε αυτοσχέδια πίστα motocross στην Ιεράπετρα. Ο θείος του άτυχου έφηβου, μιλώντας στο newsit.gr, για την τραγική απώλεια που χτύπησε την οικογένεια αναφέρθηκε στην αγάπη του ανιψιού του στις αγωνιστικές μηχανές.

«Δεν ξέρω εάν έχει άδεια η πίστα. Δεν ξέρω καθόλου τι έχει συμβεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ανιψιός μου ήταν αθλητής του motocross. Δεν ξέρω κάτι άλλο, δηλαδή εάν είχαν ή δεν είχαν άδεια. Είχε αγάπη για αυτές τις μηχανές», λέει στο newsit.gr ο θείος του 17χρονου Μάριου που σκοτώθηκε στην περιοχή της Ιεράπετρας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

Ο 17χρονος, μετά τη σφοδρή πτώση του στο έδαφος, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης όπου οι γιατροί έδωσαν την τιτάνια μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς ο νεαρός κατέληξε από τα βαριά χτυπήματα που του προκάλεσε η πτώση στο έδαφος.

Η φωτογραφία από την πτώση του 17χρονου σοκάρει, με τον άτυχο αναβάτη να βρίσκεται κυριολεκτικά στο κενό, έχοντας αφήσει τα χέρια του από το τιμόνι της μηχανής ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν πέσει με δύναμη στο έδαφος.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ιδιοκτήτης του site για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό mxin.gr και οδηγός μηχανής moto cross ανέφερε στο newsit.gr τι συμβαίνει με τις αγωνιστικές πίστες στην Ελλάδα, αλλά και για τους απαράβατους κανόνες του μηχανοκίνητου αθλήματος

«Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τις αδειοδοτημένες πίστες για motocross. Υπάρχουν ελάχιστες που τις έχουν ιδιώτες και αρκετές που είναι αυτοσχέδιες. Πρέπει να έχεις εμπειρία, πρέπει να έχεις πολύ προσοχή για να αποφεύγεις τα λάθη. Το όνομα του 17χρονου δεν το είχα ξανακούσει ως αθλητή του motocross».

Όσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να έγινε το τραγικό δυστύχημα στην Ιεράπετρα ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει:

«Δεν γνωρίζω εάν η συγκεκριμένη πίστα είχε άδεια λειτουργίας. Το σίγουρο είναι ότι ο χώρος της πίστας αλλάζει κάθε φορά που περνάει μία μηχανή και αφήνει μία ”ροδιά”. Προφανώς παίζει ρόλο και η ηλικία του αναβάτη. Η εμπειρία και η απειρία δημιουργούν συγκεκριμένες συνθήκες».

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 17χρονο Μάριο θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο νέο.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Καραμίντζας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις