Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ηγουμενίτσα: Η ηλεκτροπληξία μικρού παιδιού σε λούνα παρκ και οι νέες αντιδράσεις με καυτά ερωτήματα

Ηγουμενίτσα: Η ηλεκτροπληξία μικρού παιδιού σε λούνα παρκ και οι νέες αντιδράσεις με καυτά ερωτήματα

Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Ηγουμενίτσα. Υπέστη ηλεκτροπληξία στο λούνα παρκ που έπαιζε, με τους γονείς του, να ζουν εφιαλτικές στιγμές…

Το παιδί έπαθε ηλεκτροπληξία στο λούνα παρκ στην Ηγουμενίτσα, από γυμνό καλώδιο. Οι γονείς, έτρεξαν το αγοράκι σε νοσοκομείο και πλέον το παιδί είναι καλά. Τα όσα έγιναν όμως στο λούνα παρκ και κυρίως οι καταγγελίες για τα όσα ακολούθησαν προκαλούν αίσθηση. Αφού όπως φαίνεται η επιχείρηση παρέμεινε ανοιχτή, για μέρες, ακόμα και μετά τα όσα έγιναν. Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εγκληματική αδράνεια που θα μπορούσε να στοιχίσει ζωές. Κάτι που ευτυχώς δεν έγινε.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, ένα 12χρονο αγόρι, ενώ έπαιζε σε παιχνίδι – μπασκέτα στο λούνα παρκ που βρίσκεται στην παραλία στην Ηγουμενίτσα, υπέστη ηλεκτροπληξία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το παιχνίδι εξείχε καλώδιο το οποίο ήρθε σε επαφή με το κάγκελο στο οποίο στηριζόταν το παιδί.

Τον 12χρονο μετέφερε από το λούνα παρκ η οικογένεια του, αρχικά στο ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα και μετά σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύτηκε για 4 ημέρες. Από την Κυριακή μέχρι και την Παρασκευή που ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ενημέρωσε τον επιχειρηματία ότι θα πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του, μέχρι να διερευνηθεί το περιστατικό από εμπειρογνώμονα, πέρασαν 4 μέρες.

Σύμφωνα με το thespro.gr, σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα, οι “υπεύθυνοι” της ΟΛΗΓ, δεν φρόντισαν να αναστείλουν τη λειτουργία του λούνα παρκ, με κίνδυνο να υποστεί ηλεκτροπληξία και κάποιο άλλο παιδάκι. Όπως και να έχει, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας θα πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα που δημιουργούνται.

Πως αδειοδοτήθηκε εξ αρχής το λούνα παρκ; Ποιος ηλεκτρολόγος ή μηχανικός υπέγραψε τη δήλωση για την λειτουργία του; Υπάρχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στον φάκελο αδειοδότησης; Υπάρχει τεχνικός ασφαλείας; Έχει ενημερωθεί για το ατύχημα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και η Εισαγγελία;

Θα πρέπει από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ να απαντηθούν όλα τα παραπάνω ερωτήματα και ο αρμόδιος Εισαγγελέας να ελέγξει εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα για την αδειοδότηση μιας τόσο ευαίσθητης επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στην Ηγουμενίτσα και έρχεται σε επαφή, κυρίως με μικρά παιδιά. Για την ιστορία το λούνα παρκ έκλεισε το Σαββατοκύριακο, με τις αντιδράσεις στην περιοχή να συνεχίζονται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις