Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ηγουμενίτσα: Η νταλίκα δεν μετέφερε μόνο λιπάσματα – Ο έλεγχος που επιβεβαίωσε τις υποψίες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανάμεσα σε φορτίο με λιπάσματα, εντόπισαν και κατάσχεσαν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα, αργά χθες το απόγευμα, 383 κιλά χασίς, ενώ συνελήφθη ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας. ‘Ανδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών…

του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται σε όλα τα οχήματα που ταξιδεύουν για Ιταλία, έκαναν έρευνα σε νταλίκα που ήταν φορτωμένη με λιπάσματα με προορισμό την Ιταλία. Ανάμεσα στους σάκους του φορτίου, οι λιμενικοί εντόπισαν κρυμμένα 70 τσουβάλια με χασίς, συνολικού μεικτού βάρους τριακοσίων ογδόντα δύο κιλών και εννιακοσίων τριάντα γραμμαρίων. Η έρευνες των λιμενικών, συνεχίζονται για πιθανή εμπλοκή περισσοτέρων προσώπων στην υπόθεση.

Η διακίνηση κάνναβης, από την Αλβανία προς την χώρα μας, τους τελευταίους 3 μήνες έχει γίνει πονοκέφαλος για τις αστυνομικές και λιμενικές Αρχές. Είναι πλέον καθημερινές οι κατασχέσεις κάνναβης και άλλων ναρκωτικών, σε δρόμους κοντά στα σύνορά της, ενώ πολλά είναι και περιστατικά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Πριν από πέντε ημέρες, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού στο βόρειο Ιόνιο, όταν ελικόπτερο της Frontex εντόπισε αλβανικό ταχύπλοο με 2 τουλάχιστον τόνους χασίς. Η καλλιέργεια χασίς στη γειτονική χώρα έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης, καθώς και την αποπομπή του υπουργού Δικαιοσύνης Ιλίρ Μανιάνι μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, για διαφθορά στην αστυνομία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε