Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ηλεία: Ανατροπή δεδομένων για τον θάνατο επιχειρηματία – Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ηλεία: Ανατροπή δεδομένων για τον θάνατο επιχειρηματία – Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ο επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στην Ηλεία και αρχικά όλα έδειχναν δολοφονία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις οδηγούν σε ανατροπή, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες…

Οι στενοί συγγενείς του επιχειρηματία στην Ηλεία μιλούσαν από την πρώτη στιγμή για έγκλημα. Το ίδιο και οι αστυνομικοί που για μήνες αναζητούσαν τα ίχνη των δολοφόνων. Περίμεναν νέα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια τους συνδυαστικά. Μετά την ιατροδικαστική εξέταση, βγήκαν και οι τοξικολογικές εξετάσεις που οδηγούν σε ανατροπή. Το ενδεχόμενο του φονικού απομακρύνεται και κερδίζει έδαφος το σενάριο του δυστυχήματος.

Προς ανατροπή βαίνει η υπόθεση θανάτου του 68χρονου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, που είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Εφύρα Ηλείας, τον Σεπτέμβριο του 2022. Μέχρι σήμερα, η υπόθεση παρουσιαζόταν ως ανεξιχνίαστο έγκλημα καθώς ο αδικοχαμένος συνταξιούχος επιχειρηματίας φερόταν να είχε δεχθεί 40 τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα από αιχμηρό όργανο, από τα οποία πάντως τα μισά δεν ήταν εμφανή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η εγκληματική εκδοχή απομακρύνεται, αν όχι εκμηδενίζεται, με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα που προκύπτει -συνδυαστικά- με τις τοξικολογικές εξετάσεις στα εργαστήρια της Αθήνας.

Προέκυψε ότι το θύμα έπαιρνε ψυχοφάρμακα και το ιατροδικαστικό πόρισμα του Ανδρέα Γκότση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «είναι εφικτός ο αυτοτραυματισμός του 68χρονου, ο οποίος στη συνέχεια εξέπνευσε από αιμορραγία».

Τις πρώτες μέρες, μετά το «φονικό», η τοπική Αστυνομία είχε βάλει στο κάδρο της υπόθεσης 2 άτομα από το κοντινό περιβάλλον του άτυχου άνδρα, τα οποία χαρακτηρίζονταν «ύποπτα» για τη δολοφονία. Είχε διαρρεύσει, μάλιστα, μετά από πολύωρες καταθέσεις ότι είχαν υποπέσει σε αντιφάσεις.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος από τον αδελφό του και τον ανιψιό του, που ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο σημείο είχε σπεύσει και ο ιατροδικαστής Πατρών, Α. Γκότσης, που ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρει τις κακώσεις στο κεφάλι και στον αυχένα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Σήμερα, η επιστήμη απομακρύνεται από το ενδεχόμενο του φόνου, την ίδια στιγμή που η ΕΛΑΣ κάνει την ανάλογη «προσαρμογή» στην υπόθεση, χωρίς όμως ο «φάκελος» να έχει κλείσει ακόμη…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις